(Φωτο)-Πάτρα: Την Τσικνοπέμπτη η Κοινο_Τοπία διασκέδασε

Μια ξεχωριστή σύναξη είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τα μέλη και οι φίλοι της Εταιρείας Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ www.koinotopia.gr που συμμετείχαν στο ‘‘τσίκνισμα’’ της οργάνωσης που πραγματοποιήθηκε την Τσικνοπέμπτη στο Bar Restaurant ‘‘Tulum Uptown’’.
Λόγω της ημέρας και του καρναβαλικού στίγματος της πόλης η ενδυματολογική προσομοίωση στο έθιμο και η συνακόλουθη διάθεση δημιούργησαν μια ωραία ατμόσφαιρα. Ψητά, όπως το έθιμο προστάζει αλλά και πατάτες, σαλάτες, κρασάκι και ωραία ατμόσφαιρα… όλοι διασκέδασαν με την ψυχή τους.
Στη μάχη δε της διασκέδασης και της ανεπανάληπτης Πατρινής Καρναβαλοτρέλας οι συμμετέχοντες δεν έφεραν κοντά τους μόνο τον απαραίτητο εξοπλισμό σερπαντίνες, καραμούζες, σφυρίχτρες, φρου φρου αλλά και σύμβολα γονιμότητας εμπνευσμένα από την εποχή των διονυσιακών τελετών της αρχαιότητας μιας και οι ελληνικές απόκριες έχουν τις ρίζες τους στην αρχαία Ελλάδα και συνδέονται άμεσα με τη λατρεία του θεού Διονύσου.
Στη σύναξη το στίγμα τους έδωσαν οι 11 σεσημασμένες χήρες τις οποίες παρουσίασε ο Κάρολος με έναν ευρηματικό και περιπαικτικό τρόπο συνδέοντας το θέαμα και τη μουσική που το συνόδευε με τις συμμετέχουσες στο δρώμενο και συγκεκριμένα την χήρα Sex toys, την Πονεμένη, τη Θεούσα, τη Μαύρη χήρα, την Ξεπενθούσα, τη Χήρα και μη χειρότερα, την Πιστή, τη Χείρα με τα 5 ορφανά, τη Νταρντάνα, τη Χοίρα γουρούνα και τέλος τις ομόφυλες χήρες της LGBTQ+ κοινότητας εκφράζοντας και την συμπεριληπτικότητα της εποχής μας… ανεβάζοντας την αδρεναλίνη στα ύψη.
Είναι αξιοπρόσεκτο ότι η λέξη χήρα προσδιόριζε αρχικώς μόνο τη γυναίκα που έχει στερηθεί το σύζυγό της, το δε αρσενικός χήρος απαντά για πρώτη φορά στον Αριστοτέλη με αναφορά κυρίως σε ζώα, αργότερα δε και στον άνδρα.
Γνωστές σχετικές αναφορές Εύθυμη χήρα, οπερέτα του Ούγγρου F. Lehar, ο οβολός της χήρας (βοήθεια σε συνάνθρωπο από το υστέρημα), η χήρα μέσα κάθεται κι όξω την κουβεντιάζουν όταν σχολιάζουν την ηθική μιας γυναίκας ακόμα κι αν αυτή είναι άψογη, να κλαίν οι χήρες, να κλαίν κι οι παντρεμένες; για όσους παραπονιόνται χωρίς πραγματικό λόγο, σαν τη χήρα στο κρεβάτι για πρόσωπο που ανυπομονεί, μαύρη χήρα η ζωντοχήρα κ.α.
Να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε και τη Διεθνή Ημέρα Χηρών, που από το 2010 τιμάται κάθε 23η Ιουνίου με στόχο την ευαισθητοποίηση γύρω από τις ανείπωτες διακρίσεις, τις κακουχίες και την εκμετάλλευση που υφίστανται σε πολλές κοινωνίες αυτές οι γυναίκες.
Και ποιος ξέρει ίσως του χρόνου μετά τα σόγια (2019), τα μοντέλα (2020), τις κορασίδες του Παρθεναγωγείου σε γυμναστικές επιδείξεις (2023) και τις χήρες (2024) να υπάρξουν νέες εκπλήξεις για τους συμμετέχοντες … γιατί η ζωή είναι όλο ανατροπές.