Αχαΐα: Χωρίς αποφάσεις η σύσκεψη για τα κατολισθητικά φαινόμενα – Εν αναμονή μελετών και έργων…άγνωστο πότε

Διευρυμένη σύσκεψη  πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα, για τη διαμορφωθείσα κατάσταση εξαιτίας των κατολισθητικών φαινομένων που καταγράφονται στην παλαιά εθνική οδό Πατρών–Κορίνθου, στο ύψος του Ελαιώνα, επηρεάζοντας και την κυκλοφορία στην Ολύμπια Οδό, αλλά και στη σιδηροδρομική γραμμή του Οδοντωτού στη διαδρομή Διακοπτό–Καλάβρυτα.
Η συνάντηση που έγινε τελικά στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με επικεφαλής της αχαιή υφυπουργό Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου, αντί του υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.
Παρούσα, ωστόσο, ήταν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με τον περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη, τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Φωκίωνα Ζαΐμη και στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών της και παρών ο δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος. Παρόντες στη συνάντηση, κατά την οποία δεν έλειψαν οι εντάσεις με τους τόνους ν΄ανεβαίνουν αρκετές φορές, ήταν ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος, εκπρόσωποι του ΟΣΕ, του Δασαρχείου, ενώ υπήρξε διά τηλεφώνου επικοινωνία με τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο.
Στη σύσκεψη,, δεν ελήφθησαν αποφάσεις ως προς το είδος και τις τεχνικές παρεμβάσεις στα «καμένα» της Ανατολικής Αιγιαλείας. Ως φάνηκε είχε ενημερωτικό χαρακτήρα, με τους συμμετέχοντες να καταγράφουν τα προβλήματα, ν’ αναφέρονται στις μελέτες που υπάρχουν με έμφαση σ’ αυτή του Δασαρχείου για τον ορεινό όγκο, να επισημαίνεται ο διαχωρισμός αρμοδιοτήτων, αλλά και η ανάγκη συνεργασίας όλων.
Από την Περιφέρεια κατατέθηκαν προτάσεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης και έγινε εκτενής αναφορά στην υπό εξέλιξη μελέτη που αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να ολοκληρωθεί.