Πάτρα: Παρουσίαση του βιβλίου «Δημήτρης Μητροπάνος. Βαδίζουμε μαζί στον ίδιο δρόμο»

 

 

Η παρουσίαση του βιβλίου «Δημήτρης Μητροπάνος. Βαδίζουμε μαζί στον ίδιο δρόμο» του Θανάση Κ. Κάππου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αλήθεια και διοργανώνει το Πολύεδρο, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα.
Για το βιβλίο θα μιλήσει ο δημοσιογράφος Θάνος Χριστακόπουλος.
Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:
Ο Δημήτρης Μητροπάνος της Ελλάδας, ο δικός μας, ο δικός σας, ο Μήτσος όλου του κόσμου μέσα από σπονδυλωτές ιστορίες και σπάνιες διηγήσεις. Φίλοι που έζησαν μαζί του, μιλούν για στιγμές, που συνθέτουν το παζλ μιας ολόκληρης ζωής! Ο Κωνσταντίνου με τον Κούδα. Ο Αιδινίου με τον Κουσουλάκη και τον Κελεσίδη. Ο Χαλκιάς με τον Λεοντή και ο μοναδικός κομμουνιστής Κρητικός Νίκος Μαραγκουδάκης, θυμούνται τον δικό τους Δημήτρη Μητροπάνο. Μας δανείζει απλόχερα τη γνώση και την εμπειρία του, μέσα από την προσωπική του σχέση με τον Μήτσο, εκείνος ο μοναδικός «πλάστης» του λόγου που ξέρει να μαγεύει. Μέσα από ένα σαγηνευτικό ταξίδι διαρκείας! Μαθαίνουμε για τον Άλκη Α. και τη « Ρόζα» του, τη «Ρόζα» μας, μέσα από δύο μοναδικές ιστορίες. Για πρώτη φορά! Τιμή και παρακαταθήκη. Ευχαριστούμε Ιωάννα Ντίνου και Ηλία Γεράκη. Μια μονογραφία όλων μας. Όλων σας. Καλό μας μουσικό ταξίδι. «Τη στερνή κουβέντα σου τη θυμάμαι ακόμα, σαν χορεύεις μου ΄λεγες να ’σαι ο Διγενής!»

Ακολουθεί απόσπασμα του βιβλίου:
Μιλάει ο Βασίλης Κωνσταντίνου. Αδελφικός φίλος του Μήτσου και βετεράνος τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού
“…Για εκείνο το βράδυ που κατέβηκαν παρέα με ένα κολλητό του και μοίραζαν χιλιάρικα σε όποιο φτωχό είχε ανάγκη. «Υπάρχει κάτι όμως απ΄ όλα αυτά που όποτε το θυμάμαι σχεδόν ανατριχιάζω. Ένα βράδυ κάναμε κάτι μοναδικό. Μου λέει από την προηγούμενη μέρα: «Αν έλθεις αύριο στο μαγαζί θα πάμε από το Σύνταγμα με τα πόδια μέχρι τον Ιππόδρομο στο Φάληρο. Θα πάρουμε σβάρνα όλα τα μαγαζιά και όποιον βρίσκουμε απ’ έξω, στους μισούς θα δίνεις χαρτζιλίκι εσύ και στους άλλους μισούς εγώ. Πραγματικά, κάναμε με τα πόδια τη διαδρομή και δώσαμε σε όποιον είχε ανάγκη. Δώσαμε σε πολύ κόσμο χρήματα. Όμως συνέβη κάτι το εξαιρετικά αναπάντεχο! Ο κόσμος μας αναγνώρισε και το ανταπέδωσε με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Την μεθεπόμενη μέρα βρήκαμε στα αυτοκίνητά μας ευχαριστήρια μπιλιέτα! «Ευχαριστούμε.» «Είστε μοναδικοί.» Φανταστείτε πως ο Δημήτρης έμενε στην Πεντέλη. Έψαξαν και μας βρήκαν. Αυτό τα λέει όλα!» Αυτός ήταν ο Δημήτρης Μητροπάνος. Μοναδικός, λαϊκός, αυθεντικός και σπάνιος. Αυτό ακούσαμε από όλους. Κακή κουβέντα από κανένα!”

 

O Θανάσης Κ. Κάππος είναι δημοσιογράφος. Γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει γράψει ιστορικά και πολιτικά βιβλία.