Στην τσίκνα και το Αίγιο με κέφι και ζωντάνια (ΦΩΤΟ)

Τσίκνα με κέφι, ζωντάνια και ποιοτικά εδέσματα – “Οδοιπορικό Τσικνοπέμπτης στο Αίγιο”

Η καλή μέρα από το πρωί… φαίνεται και το Αίγιο τιμά από νωρίς το έθιμο της Τσικνοπέπτης με το άρωμα ψητού να καταλύσει κάθε γωνία, τις ψησταριές να έχουν πάρει φωτιά και το κέφι να κορυφώνεται έως και το βράδυ!

Ο «φακός» του Aigiovoice «συνέλαβε» όλους τους επαγγελματίες επί το… έργο σήμερα καθώς φρόντισε να μεταφερθεί και να μεταδώσει την εικόνα από την… πρώτη γραμμή ενός εθίμου που συνδυάζει την από… αρχαιοτάτων χρόνων, ‘τη Διονυσιακή λατρεία’ με καλό φαγητό και γνήσια παρέα παρέα και Ελληνική διασκέδαση!

Πρώτος ‘σταθμός’ στην περιήγησή μας στην ‘τσικνισμένη’ από νωρίς περιφερειακή αγορά της πόλης ο ‘Σταθμός Κρέατος’ του Ανδρέα Καρβουνιάρη. Πλήθος κόσμου, πολύ κρασί και οι ψησταριές έξω από το πρωί να ‘σπάζουν’ τη… μύτη μας και να κάνουν ακόμη και τους πιο ‘δύσπιστους’ και ‘δύστροπους’ να γίνονται ένα με τους μονίμως… χαμογελαστούς και εύθυμους από εμάς.

Στο ‘Σταθμό Κρέατος’ όπως κάθε χρόνο έκαναν στάση, μαζί μας, πλήθος κόσμου, άλλοι για το κέρασμα, άλλοι για το καλό κρασί, άλλοι για να γεμίσουν το ψυγείο για το βράδυ, άλλοι για την παρέα και άλλοι απλά για να πάρουν ‘γεύση’ τσίκνας.

Ο Ανδρέας Καρβουνιάρης ευχήθηκε σε όλους από καρδιάς να έχουν μια πάντα χαρούμενη Τσικνοπέμπτη με την εγγύηση που προσφέρει τόσο χρόνια στους πελάτες, καλοφαγάδες γλεντζέδες αλλά και πιο… συγκρατημένους!

Επόμενη ‘στάση΄ του Αigiovoice το κέντρο του Αιγίου όπου ξεχωρίζει εδώ και χρόνια ο κρεοπώλης Γιώργος Λινάρδος. Το Κρεοπωλείο ‘Λινάρδος’, στην οδό Μητροπόλεως 111 τίμησε και φέτος μια παράδοση που τηρεί πάνω από πέντε δεκαετίες με τα ψητά έξω να λειτουργούν σαν μαγνήτης σε υποψιασμένους αλλά και ανυποψίαστους επισκέπτες.

Ο κ. Λινάρδος πίσω από τον πάγκο του καλωσορίζει με υπομονή και αφοσίωση τους καταναλωτές και φίλους τηρώντας μια παράδοση ενός ονόματος που τίμησαν ήδη τρεις γενιες, πίσω από αυτόν. Λινάρδος σημαίνει ποιότητα στο κρέας, κάτι που γνωρίζουν οι πελάτες αλλά και οι θαμώνες που τιμούν καθημερινά και την γνωστή ταβέρνα της οικογένειας στην εξοχική φτέρη του Αιγίου.

Συνεχίζοντας το σημερινό ‘οδοιπορικό’ στην γιορτινή ατμόσφαιρα της πόλης καταλήγουμε το το “φακό” μας στα Ψηλαλώνια που αποτελούν το κέντρο της διασκέδασης για την Τσικνοπέμτη. Επιλογή μας το κατάστημα “Ζυγός” του Γιώργου Σωτηροπούλου με τους εκλεκτούς μεζέδες και ψητά.

Το Αigiovoice ‘αποσύρθηκε’ για λίγες ώρες ‘παρασυρμένο’ από την Τσίκνα και τα αρώματα αυτής της ξεχωριστής Πέμπτης κάθε έτους. Εύχεται χρόνια πολλά, καλό Καρναβάλι και συνεχίζει βέβαια επί 24ωρου να καταγράφει τις εξελίξεις…

 

 

πηγη aigiovoice