Πάτρα: Προφυλακιστέοι μάνα και γιος που διακινούσαν ναρκωτικά στα Προσφυγικά

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγούνται μια μητέρα και ο γιος της που συνελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες μετά από έρευνα της ΕΛΑΣ στο σπίτι τους στα Προσφυγικά.

Οι Αρχές είχαν εντοπίσει ναρκωτικές ουσίες επιμελώς κρυμμένες σε ψησταριά. Σήμερα το πρωί απολογήθηκαν και αποφασίστηκε να κρατηθούν προσωρινά μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής τους.

Το ρεπορτάζ της Μαρίας Παπαγιαννακοπούλου για την «Π» και το pelop.gr ανέφερε:

Συνελήφθησαν στα Προσφυγικά σε συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα.

Πριν την επέμβαση των αστυνομικών, οι κατηγορούμενοι είχαν προμηθεύσει ηρωίνη σε τουλάχιστον τρεις χρήστες ουσιών, οι οποίοι συνελήφθησαν για κατοχή ναρκωτικών.

Σε έρευνα στο σπίτι όπου διαμένει η 60χρονη -ρομά- βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πελοποννήσου», σε ψησταριά που υπήρχε στον χώρο, ανάμεσα στα κάρβουνα εντοπίστηκε ηρωίνη 11 γρ. και μια δόση κοκαΐνης 0,8 γρ. Επιπλέον, κατασχέθηκαν 1.100 ευρώ, μέρος των οποίων η γυναίκα έκρυβε στον στηθόδεσμό της. Οπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, πέντε έως δέκα χρήστες επισκέπτονταν μάνα και γιο σε ημερήσια βάση για «προμήθειες».

Η 60χρονη που είχε αναλάβει την υποχρέωση να συγκεντρώνει τις εισπράξεις από την πώληση των ναρκωτικών, έχει απασχολήσει τις Αρχές και μάλιστα είχε προφυλακιστεί για το ίδιο αδίκημα. Οπως είχε αποκαλύψει η «Π», τον Μάιο του 2022 και πάλι σε επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών Πάτρας είχε συλληφθεί μαζί με τέσσερα ακόμα άτομα, στα Προσφυγικά. Μεταξύ των συλληφθέντων συγκαταλέγονταν δύο εκ των πέντε γιων της που και αυτοί πήραν τον δρόμο για τις φυλακές.

Τότε οι αστυνομικοί, εκτός από τις ποσότητες ηρωίνης, είχαν βρεί και κατασχέσει ένα πιστόλι, μια ατζέντα, ιδιόχειρες σημειώσεις, περισσότερα από 2.000 ευρώ και ζυγαριά ακριβείας. Σε βάρος των διακινητών είχε σχηματισθεί κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της συμμορίας, της διακίνησης ναρκωτικών, της παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα και για βία κατά δικαστικών υπαλλήλων. Για την ίδια υπόθεση είχαν συλληφθεί και τέσσερις χρήστες.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας ανέφερε:

Συνελήφθησαν, στις 4-3-2024, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, τέσσερις ημεδαποί άνδρες και μια αλλοδαπή γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση, για εγκληματική οργάνωση, παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, βία κατά υπάλληλων και δικαστικών προσώπων και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών εντόπισαν τον ένα συλληφθέντα και τους τρεις χρήστες να προβαίνουν σε τρεις αγοραπωλησίες ηρωίνης, συνολικού βάρους 1,6 γραμμαρίων και τους συνέλαβαν, ενώ η αλλοδαπή κατηγορούμενη, κατά τη διάρκεια των αγοραπωλησιών, βρισκόταν σε κοντινή απόσταση επιτηρώντας το χώρο και επιπλέον τα χρήματα που προέρχονταν από τις συναλλαγές.

Σε αστυνομικούς ελέγχους που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στον άνδρα που διακινούσε τις ναρκωτικές ουσίες και στη γυναίκα, βρήκαν στην κατοχή τους και κατέσχεσαν 1.105 ευρώ και 2 κινητά τηλέφωνα, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε σε φορητή ψησταριά, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν 10,9 γραμμάρια ηρωίνης και μικροποσότητα κοκαΐνης γραμμάρια κοκαΐνης.