Μπέσκος: Καταγγέλλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως «παραλογισμό» την αλλαγή στον”δικαστικό χάρτη”

Με νέα παρέμβαση την αναφορά του στον Ευρωπαίο Επίτροπο για θέματα Δικαιοσύνης Didier Reynders, που κοινοποίησε στον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Φλωρίδη, τον Υφυπουργό κ. Μπούγα, το Γραφείο του Πρωθυπουργού και την Παγκόσμια Τράπεζα, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου παρεμβαίνει εκ νέου στο θέμα της απειλής υποβάθμισης του Πρωτοδικείο Αιγίου καθώς, παρά τις επανειλημμένες ενέργειες, το τοπίο εξακολουθεί να παραμένει «θολό» σχετικά μ τις αλλαγές του νέου “δικαστικού χάρτη” στην περιοχή.

 Την Αναφορά του Δικηγορικού, υπογράφουν ο πρόεδρος κ. Μπέσκος και γραμματέας κ.Ρομποτής: «Σύμφωνα με τις εξαγγελίες σας η αναμόρφωση του Δικαστικού Χάρτη στην Ελλάδα γίνεται με κριτήρια, που άπτονται της επιτάχυνσης της Δικαιοσύνης ως προς την έκδοση
δικαστικών αποφάσεων και την μείωση του λειτουργικού κόστους.

Η πρόθεση της κυβέρνησης να μην υπάρχουν οργανικές θέσεις δικαστών στο Πρωτοδικείο Αιγίου και η υποβάθμισή του ως προς το θέμα αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση και αντίφαση με τους σκοπούς αναδιάρθρωσης του Δικαστικού Χάρτη. Ειδικότερα, το Πρωτοδικείο Αιγίου καταλαμβάνει στην αρμοδιότητά του έναν από τους μεγαλύτερους σε πληθυσμό και έκταση δήμους της Δυτικής Ελλάδας. Ο νομός Αχαΐας είναι σε έκταση και πληθυσμό από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα.

Με βάση τα ανωτέρω δεδομένα και στοιχεία, τα οποία σας έχουμε αποστείλει, το Πρωτοδικείο Αιγίου, έχει συμβάλλει και εξακολουθεί να συμβάλλει ουσιαστικά στην επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης έχοντας παράλληλα τα μικρότερα λειτουργικά κόστη, όπως προκύπτει και από την έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας. Οι κτιριακές του υποδομές είναι από τις πλέον σύγχρονες στην χώρα καθώς οι υπηρεσίες του στεγάζονται σε τετραώροφο υπερσύγχρονο κτίριο, το οποίο διαθέτει 64 αυτοτελή γραφεία, 6 δικαστικές αίθουσες, 3 αίθουσες κρατητηρίων και τεράστιο υπόγειο χώρο στάθμευσης.

 

πηγη aigiovoice