Πάτρα: Πόσο αυξάνονται, τελικά, τα Δημοτικά Τέλη του 2024 – Οι εξηγήσεις του Αντδημάρχου Δ. Πλέσσα

Η αντίσταση της Εστίασης στην πρόθεση της δημοτικής αρχής για μεγάλες αυξήσεις στα τέλη τραπεζοκαθισμάτων σε κεντρικούς δρόμους και παραλίες έφερε αποτέλεσμα, έστω και μερικό. Αυτό αποδείχθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Πάτρας, με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Διονύση Πλέσσα να ανακοινώνει ότι αποφασίστηκε μία μείωση κατά 10% σε σχέση με την αρχική εισήγηση που προέβλεπε σχεδόν διπλασιασμό των τελών για τραπεζοκαθίσματα σε κεντρικούς δρόμους, πεζοδρόμους και πλατείες. Αυτό σημαίνει ότι αν ένα κατάστημα στη Ρήγα Φεραίου που πλήρωνε πέρυσι 35€/τ.μ., φέτος σχεδιαζόταν να πληρώσει 70€/τ.μ. και με τη μείωση του 10% θα πληρώσει 63€/τ.μ.
Ο ο κ. Πλέσσας έκανε γνωστό μετά από νόμο που ψηφίστηκε το Σάββατο, ότι οι δήμοι δεν θα ορίζουν τις τιμές για τέλη τραπεζοκαθισμάτων σε αιγιαλό και πολυσύχναστες παραλίες. Αυτό σημαίνει ότι δεν ισχύει το σχεδιαζόμενο τέλος 35€/τ.μ., αλλά ουδείς γνωρίζει ποιο ποσό θα οριστεί από τα αρμόδια υπουργεία το επόμενο διάστημα.
Επιπλέον, αυξάνεται ο δημοτικός φόρος σε 22 δημοτικά διαμερίσματα από 0,10 σε 0,19€, θα φορολογούνται με επιπλέον ένα ευρώ ανά τ.μ. οι βιομηχανίες και αλυσίδες καταστημάτων, ενώ το ίδιο θα συμβεί και στους βασικούς συντελεστές των καταστημάτων του κέντρου.