H Gloria Estefan συμβουλεύει τους γονείς για το πώς να προστατεύουν τα παιδιά τους, μιλώντας ανοιχτά για την σεξουαλική κακοποίηση που έζησε στα 9 της χρόνια

ΗGloria Estefan μίλησε περαιτέρω για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από ένα μέλος της οικογένειάς της σε ηλικία μόλις 9 ετών.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης για τη σειρά ντοκιμαντέρ Life Stories The Thread, η 66χρονη τραγουδίστρια, που έχει κερδίσει οκτώ φορές Grammy, ρωτήθηκε για το περιστατικό, για το οποίο είχε μιλήσει πρώτη φορά δημόσια το 2021, προκειμένου να βοηθήσει άλλα θύματα κακοποίησης.

Ανατρέχοντας σε αυτό, η Estefan αποκάλεσε τον θύτη της «ένα αρπακτικό του χειρότερου είδους».

Είχε αρχίσει να περνάει χρόνο μαζί του για να σπουδάσει μουσική. «Η μητέρα μου άκουσε ότι ένας από τους ξαδέλφους του πατέρα μου είχε μια σχολή κλασικής μουσικής», είπε προσθέτοντας ότι οι γονείς της θεώρησαν ότι θα ήταν καλή ιδέα να μάθει μουσική παράλληλα με το τραγούδι. «Ο πατέρας μου ήταν ενθουσιασμένος που πήγα και σπούδασα κλασική κιθάρα».

Η Estefan συνέχισε εξηγώντας ότι της πήρε έναν ολόκληρο χρόνο για να βρει το κουράγιο να πει στη μαμά της τι συνέβαινε με αυτόν τον άντρα.

Η απροθυμία της να μιλήσει γι’ αυτό, όπως είπε, προήλθε από φόβο. «Νομίζω ότι φοβήθηκα ακόμα περισσότερο επειδή ήξερα ότι έφτανε στο σημείο να μου κάνει κάτι μη αναστρέψιμο. Ήξερα ότι έπρεπε να το αποφύγω αυτό με κάθε κόστος».

Αλλά αυτός ο φόβος και η σιωπή προκάλεσαν άγχος στην κάτοχο του Προεδρικού Μεταλλίου Ελευθερίας, η οποία εξήγησε. «Από το άγχος έχασα τα μαλλιά μου».

Η απώλεια των μαλλιών της και το γεγονός ότι έβρισκε συνεχώς δικαιολογίες για να μην πηγαίνει στο μάθημα ήταν πολύ ισχυρές ενδείξεις που έδειχναν τι περνούσε, τόνισε η τραγουδίστρια.

Σε αυτό το σημείο σημείωσε πως υπάρχουν μερικά σημάδια από τα οποία οι γονείς και οι κηδεμόνες μπορούν να καταλάβουν αν κάτι ανησυχητικό συμβαίνει και να το αποτρέψουν.

«Ο οπλισμός των παιδιών με εργαλεία, όπως το να τους μιλάς ανοιχτά γι’ αυτό, λέγοντάς τους “μπορείς πάντα να λες στη μαμά ή στον μπαμπά οτιδήποτε σου συμβαίνει” θα βοηθούσε. Υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορούμε να σταματήσουμε να συμβαίνει αυτό, και φυσικά να βάλουμε αυτούς τους επιτήδειους πίσω από τα κάγκελα, χωρίς να μπορέσουν ποτέ να ξεφύγουν».

 

Η Estefan αποκάλυψε για πρώτη φορά το τραύμα του παρελθόντος της σε ένα επεισόδιο της εκπομπής Red Table Talk το 2021: Estefan στο Facebook Watch, έχοντας στο πλευρό της την ανιψιά της Lili Estefan και την κόρη της Emily Estefan.

«Βρισκόταν σε θέση ισχύος επειδή η μητέρα μου με είχε βάλει στη μουσική του σχολή και αμέσως άρχισε να της λέει πόσο ταλαντούχα ήμουν και πόσο χρειαζόμουν ιδιαίτερη προσοχή και εκείνη ένιωθε τυχερή που εστίαζε αυτή την προσοχή σε μένα. Έλεγε πως ήμουν πολύ καλή και μπορούσε να μου διδάξει το οτιδήποτε», είχε πει μεταξύ άλλων. Διαβάστε εδώ όσα είχε πει τότε.