Πάτρα: Μάχη στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα νέα Τέλη του 2024 – Μεγάλες αυξήσεις μετά από χρόνια

Μεγάλη πολιτική μάχη  αναμένεται να δοθεί σήμερα το απόγευμα στο δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας με φόντο τις αυξήσεις των δημοτικών τελών, κυρίως όσον αφορά μεγάλες επιχειρήσεις και καταστήματα εστίασης.
Η απόφαση της δημοτικής αρχής για αναπροσαρμογές προς τα πάνω είναι ειλημμένη, για πρώτη φορά σε τέτοιο βαθμό εδώ και μία δεκαετία να προχωρήσει σε αυξήσεις. Δημοτικός φόρος σε 22 δημοτικά διαμερίσματα, επιπλέον ένα ευρώ στον γενικό συντελεστή για βιομηχανίες και αλυσίδες καταστημάτων, αλλά και κυρίως οι συντελεστές σε καταστήματα που εδρεύουν σε πεζοδρόμους και το ιστορικό κέντρο.
Αυξάνονται τα τέλη για τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων εστίασης σε δρόμους της Πάτρας αλλά και κοινοτήτων των περιχώρων. Σε κεντρικούς δρόμους και πλατείες, τα τέλη τραπεζοκαθισμάτων σχεδόν διπλασιάζονται, ενώ στις παραλιακές κοινότητες της Πάτρας φτάνουν στα 20€/τ.μ. από τα 13€ που ήταν έως τώρα. Σημειώνεται πως από φέτος, στις οκτώ χαρακτηρισμένες παραλίες ως πολυσύχναστες οι επιχειρηματίες εστίασης θα πρέπει να πληρώνουν 35€/τ.μ. για να αναπτύσσουν τραπεζοκαθίσματα ή ξαπλώστρες.
Αντίθετα, μένουν ως έχουν οι συντελεστές του ΤΑΠ και οι οικιακοί συντελεστές δημοτικών τελών αλλά και οι απαλλαγές στις 12 κατηγορίες αδύναμων κοινωνικών ομάδων.