Ερμίνα Διονυσάτου: Η αγορά της Πάτρας αναμένει τόνωση της κίνησης

Μια εποχή με καλύτερες προσδοκίες ξεκίνησε για τους εμπόρους της Πάτρας που θέλουν να γυρίσουν σελίδα, μετά από μια απογοητευτική περίοδο χειμερινών εκπτώσεων, αναμένοντας  βελτίωση του οικονομικού κλίματος, με τις μειώσεις τιμών στα Σούπερ Μάρκετ και την τόνωση της αγοράς, μέσα στο επόμενο 15ήμερο, για την περίοδο με τη μεγάλη επισκεψιμότητα του Πατρινού Καρναβαλιού.

Το Aigiovoice φιλοξένησε τη νέα πρόεδρο του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου της Πάτρας Ερμιόνη (Ερμίνα) Διονυσάτου μετά την ανάδειξή της κατά τη διάρκεια της ανασυγκρότησης του προεδρείου στο Διοικητικό Συμβούλιο που έγινε την Τρίτη που μας πέρασε 27 Φεβρουαρίου.

Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Συλλόγου στην μακρόχρονη ιστορία του Εμπορικού -από το 1904- δήλωσε στην ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ και τους Νίκο Λυριντζή και Βαγγέλη Κουτρουμπέλη, ότι νιώθει μεν “ξεχωριστή την τιμή από τους συναδέλφους της μέλη του Δ.Σ.” αλλά εξακολουθεί να αποτελεί μέλος μιας ομάδας ανθρώπων “που επενδύουν στο σύνολο και την ενότητα για να φέρουν ουσιαστικό αποτέλεσμα”.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων, οι φετινές εκπτώσεις έχουν ήδη περάσει στην ιστορία ως οι χειρότερες των τελευταίων ετών καθώς οι επιχειρήσεις είχαν μείωση του κύκλου εργασιών τους, σε σύγκριση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2023.

«Τα αποτελέσματα των χειμερινών εκπτώσεων μας απογοήτευσαν, πλέον επενδύουμε στο καρναβάλι ιδιαίτερα κατά το τελευταίο τριήμερο, 15 έως και 17 Μαρτίου» αναφέρει στην εκπομπή, επισημαίνοντας ότι «για αρκετό καιρό οι καταναλωτές είχαν μονομερώς το βλέμμα τους στο Σούπερ Μάρκετ ενώ το παραδοσιακό εμπόριο, τα είδη δώρων και η ένδυση ακολουθούσε ασθμαίνοντας».  «Το εμπόριο συγκρατεί έως σήμερα μια εικόνα της ανάγκης επιβίωσης που έχουν οι περισσότερες οικογένειες» καταλήγει.

Οι έμποροι της Πάτρας, εφόσον μέσα από τα τελευταία κυβερνητικά μέτρα, αποκλιμακωθει η ακρίβεια στο λιανικό εμπόριο, διεκδικούν μερίδιο ενός τζίρου που κατευθυνόταν έως και πρόσφατα αποκλειστικά είδη διατροφής.