Βορίδης για τα ονόματα των 57 νεκρών στον Άγνωστο Στρατιώτη: Πρέπει να σβηστούν άμεσα, εκεί δεν πρέπει να γράφεται τίποτα

«Πρέπει να σβηστούν άμεσα τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών από τον Άγνωστο Στρατιώτη, στο μνημείο αυτό δεν πρέπει να γράφεται τίποτα. Είναι μνημείο απόδοσης τιμής για όσους πολέμησαν στους αγώνες του έθνους» είπε ο Μάκης Βορίδης το πρωί της Παρασκευής σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Ο Υπουργός Επικρατείας είπε ακόμα πως συμφωνεί με την πρόθεση που εξέφρασε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας για τη δημιουργία μνημείου για τα 57 θύματα της τραγωδίας των Τεμπών, ενώ τοποθετήθηκε και για το μπάζωμα στο χώρο του δυστυχήματος.

Μιλώντας στα Parapolitika FM για το θέμα με τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, είπε: «Το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη είναι το σπουδαιότερο σημείο μνήμης και ένας τόπος ιερός και αφορά την αποδιδόμενη και οφειλόμενη τιμή στους πεσόντες κατά τη διάρκεια των αγώνων του έθνους. Είναι ένα μνημείο με το οποίο τιμάμε τη μνήμη όλων των Ελλήνων που έχασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι την πατρίδα, δεν έχει καμία θέση η οποιαδήποτε αναγραφή οποιουδήποτε άλλου πράγματος εκεί. Θέλουμε να κάνουμε ένα μνημείο για να θυμόμαστε το φριχτό δυστύχημα των Τεμπών; Να το κάνουμε, αυτό δεν μπορεί να είναι στον Άγνωστο Στρατιώτη».

Όταν ρωτήθηκε αν θα πρέπει να σβηστούν τα ονόματα των θυμάτων, απάντησε: «Βεβαίως και δεν πρέπει να μείνουν εκεί τα ονόματα, πρέπει να σβηστούν άμεσα».

«Τον λαϊκισμό εγώ δεν τον φοβήθηκα ποτέ, τον έχω πολεμήσει πάρα πολλά χρόνια και θα συνεχίσω να τον πολεμάω. Είναι τελείως διακριτό και ξεχωριστό η απόδοση σεβασμού στη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν σε αυτό το φοβερό δυστύχημα, αν θελουμε να ανοίξουμε μια δημόσια συζήτηση για το πώς μπορεί να διασφαλιστεί η μνήμη τους και να τους θυμόμαστε και επομένως να κάνουμε ένα μνημείο για αυτό, μάλιστα. Άκουσα ότι κάτι σκέφτεται ο Δήμαρχος Αθηναίων, είναι πολύ ενδιαφέρον, αν σε αυτή τη συζήτηση για το μνημείο πρέπει να εμπλακούν και φορείς της κυβέρνησης να εμπλακούν, αλλά εδώ συζητάμε για τον Άγνωστο Στρατιώτη. Στον Άγνωστο Στρατιώτη δεν θα αναγράφεται τίποτα, θα αναγράφονται τα μέρη, τα σημεία όπου το έθνος πολέμησε και άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε αυτές τις πολεμικές προσπάθειες που έκανε το έθνος για να απελευθερωθεί. Αυτό είναι ο Άγνωστος Στρατιώτης», πρόσθεσε.

Για το μπάζωμα του χώρου του δυστυχήματος, ο υπυοργός Επικρατείας ανέφερε: «Η προσπάθεια που έκαναν, υποθέτω, τότε οι προανακριτικές αρχές είναι να κάνουν το έργο της ταυτοποιήσεως. Οι ενέργειες που έγιναν για να γίνει η ταυτοποίηση αποτελεί αντικείμενο των προανακριτικών αρχών, της Πυροσβεστικής. Έχει δώσει μια απάντηση ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής για αυτά. Μέσα στις θεωρίες συνωμοσιολογίας που ακούω, ακούω ότι το μπάζωμα έγινε για να αποκρυβεί ότι υπήρχαν εύφλεκτα και παράνομα υλικά τα οποία μεταφέρονταν και όλα αυτά έγιναν για να υπάρξει κάποιου είδους συγκάλυψη ευθυνών αυτού που μετέφερε αυτά τα υλικά. Τα υλικά αυτά διαχύθηκαν στη μια πλευρά; Γιατί η άλλη πλευρά δεν έχει μπάζωμα. Δηλαδή τα υλικά αυτά διαχύθηκαν μόνο στη μια πλευρά που μπαζώθηκε ενώ στην άλλη πλευρά δεν διαχύθηκαν; Αν ο σκοπός ήταν η συγκάλυψη αυτοί που ήθελαν να συγκαλύψουν γιατί μπάζωσαν μόνο δεξιά και δεν μπάζωσαν αριστερά;».