Δείτε live: Ομιλία Μητσοτάκη στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Στην εναρκτήρια συνεδρίαση της Εθνικής Συνδιάσκεψης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, στο κλειστό γυμναστήριο «Μιχάλης Μουρούτσος», στη Δάφνη, μιλά ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του με ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τους ΔΑίτες για τον αγώνα που έδωσαν στις πρόσφατες εκλογές και αμέσως μετά τόνισε ότι την επόμενη εβδομάδα ψηφίζεται η μεταρρύθμιση που σχεδίασε η ΔΑΠ από το 1987 για την ίδρυση των μη κρατικών πανεπιστημίων. «Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε περήφανοι γι΄αυτή τη διαδρομή προσφοράς» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παρακολουθήστε ζωντανά την ομιλία του πρωθυπουργού

 

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική που εφάρμοσε η κυβέρνηση της ΝΔ είπε ότι η Ελλάδα του 2024 έχει τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης και μονοψήφια ανεργία. Το εισόδημα βελτιώθηκε κατά 20% και ο κατώτατος μισθός σε λίγο θα αυξηθεί για τέταρτη φορά.

Η Εθνική Συνδιάσκεψη ξεκίνησε με τις τοποθετήσεις του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ αλλά και του επικεφαλής της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ στην τραγαδία των Τεμπών με τον Ορφέα Γεωργίου να τονίζει ότι «εμείς ως νέοι άνθρωποι ζητάμε το ποτέ ξανά να γίνει πράξη και ότι το βλέμμα μας είναι πλέον στη Δικαιοσύνη». 

Σε ότι αφορά την ίδρυση των μη κρατικών ΑΕΙ ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ τόνισε ότι είναι ώρα να υλοποιηθεί αυτή η μεγάλη μεταρρύθμιση και ζήτησε ανοιχτές σχολές παντού. Η λύση των εξ αποστάσεως εξετάσεων είναι η έσχατη λύση τόνισε χαρακτηριστικά.

«Στις επικειμενες εκλογές οι φοιτητές θα κληθούν να επιλέξουν ανάμεσα στο μπάχαλο και την πρόοδο. Αν θέλουμε ένα ανοικτό πανεπιστήμιο που δεν θα εκπροσωπεί τις μειοψηφίες η συμμετοχή μας είναι η μόνη μας επιλογή» ανέφερε.