Το Επιμελητηρίου Αχαΐας στη διεθνή έκθεση ‘’BIOFACH 2024’’

Σημαντική ήταν η παρουσία του Επιμελητηρίου Αχαΐας στη φετινή Διεθνή Έκθεση βιολογικών τροφίμων ‘’BIOFACH 2024’’ (13-16/2/2024) στη Νυρεμβέργη, Γερμανίας, με εκθέτες επιχειρήσεις- μέλη μας, έχοντας ειδικά διαμορφωμένο χώρο σε περίπτερο μαζί με τα επιμελητήρια Αιτωλοακαρνανίας & Ηλείας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στα πλαίσια της στενής συνεργασίας μεταξύ μας.

Η Έκθεση BIOFACH & VIVANESS πραγματοποιείται κάθε χρόνο ανελλιπώς απ’ το 1990, αποτελεί την κορυφαία εμπορική έκθεση βιολογικών τροφίμων και λειτουργεί ως σημείο συνάντησης εκθετών, εμπόρων, αγοραστών απ’ όλο τον κόσμο με αντικείμενο δραστηριότητας τους τα βιολογικά προϊόντα. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, φέτος οι επισκέπτες έφτασαν στους 35.000 από 128 κράτη και οι συμμετέχοντες εκθέτες ανήλθαν στους  2.550 από  94 κράτη.

Το  Επιμελητήριο Αχαΐας δεν θα μπορούσε να λείπει απ’ αυτό το τόσο σημαντικό επιχειρηματικό γεγονός, συνεχίζοντας την προσπάθεια ενίσχυσης της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων – μελών του.

Στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο έλαβαν μέρος δύο επιχειρήσεις- μέλη μας, οι οποίες είναι οι α) TWO OLIVES Ε.Ε. και β) ΚΟΙΝΣΕΠ ΜΕΛΙΣΜΑΤΑ – ΜΕΛΙ ΕΥΤΥΧΙΑ (Eftychia), που αποδέχτηκαν την πρόσκληση μας και ικανοποιούσαν τις απαιτήσεις συμμετοχής στην έκθεση. Δραστηριοποιούνται στην παραγωγή, τυποποίηση, εμπορία και εξαγωγή βιολογικού ελαιόλαδου και μελιού.

Ενθαρρυντικά ήταν τα μηνύματα για τη ζήτηση των αχαϊκών προϊόντων στη διεθνή αγορά, ενώ γενικά η παρουσία του Επιμελητηρίου και γενικά της συγκεκριμένης ελληνικής αποστολής, πήρε αρκετά θετικά σχόλια.

Υπεύθυνη για τη συμμετοχή και παρουσία του Επιμελητηρίου Αχαΐας στην παρούσα έκθεση ήταν η κα. Έφη Δημητρακοπούλου (υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Επιμελητηρίου Αχαΐας).