Πάτρα: Προχωρά η μετακόμιση στο νέο Δημαρχείο – Ποιες υπηρεσίες δε λειτουργούν

Η μετακόμιση των υπηρεσιών του Δήμου Πατρέων στο νέο Δημαρχείο ξεκίνησε και επίσημα από χθες το πρωί. Ηδη από την περασμένη εβδομάδα, οι εργαζόμενοι του Δήμου είχαν συγκεντρώσει μεγάλο μέρος του αρχείου τους σε κούτες για να προχωρήσουν στη μεταφορά του στα νέα τους γραφεία.
Από την ερχόμενη εβδομάδα, τα γραφεία του δημάρχου Κώστα Πελετίδη, του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Χρήστου Κορδά και των αντιδημάρχων Διοίκησης Διονύση Πλέσσα, Εργων Παναγιώτη Μελά και Πολεοδομικού Σχεδιασμού Αναστασίας Τογιοπούλου θα λειτουργούν στο πρώην Αρσάκειο που αποκτά και πάλι ζωή.

Επιπλέον, τουλάχιστον έως την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, δεν θα λειτουργούν έξι διευθύνσεις του Δήμου καθώς μετακομίζουν στο νέο Δημαρχείο. Συγκεκριμένα, δεν εξυπηρετούν τους δημότες οι διευθύνσεις Οικονομικών Υπηρεσιών, Διαχείρισης Προσόδων και δημοτικής περιουσίας, Τοπικής Οικονομίας, Αρχιτεκτονικού Εργου και Η/Μ, Εργων Υποδομής, Πολεοδομικού – Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού και Δόμησης αλλά και το Πρωτόκολλο του Δήμου.

Η επαναλειτουργία του κτιρίου με νέες χρήσεις από την ερχόμενη εβδομάδα θα προσφέρει στην πόλη νέους πολιτιστικούς χώρους, καθώς διαθέτει δύο αίθουσες σχεδόν 600 τ.μ. για εκδηλώσεις, συσκέψεις αλλά και τις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων του Δήμου και άλλες χρήσεις.
Επιπλέον, το κτίριο χωρίζεται σε τρεις πτέρυγες, διαθέτει ανελκυστήρες και επιτρέπει την πρόσβαση σε ΑμεΑ. Παράλληλα έχουν τοποθετηθεί επαρκείς σημάνσεις ώστε να μπορούν οι επισκέπτες να εντοπίζουν εύκολα πού βρίσκεται το γραφείο που θέλουν να εξυπηρετηθούν.

Πάτρα: Το νέο Δημαρχείο αποκτά ζωή - Προχωρά η μετακόμιση - Ποιες υπηρεσίες δε λειτουργούν

Εντός της δεύτερης πτέρυγας θα λειτουργεί σε μόνιμη βάση μια μόνιμη έκθεση φωτογραφιών και ντοκουμέντων που αποτυπώνει σημαντικούς σταθμούς της ιστορίας του κτιρίου από την εποχή της κατασκευής του, τη χρήση του στη διάρκεια του πολέμου και τη λειτουργία του για 54 χρόνια ως εκπαιδευτήριο. Ενώ επιπλέον, έργα τέχνης, πίνακες και γλυπτά από τη συλλογή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης θα μετατρέψουν το Δημαρχείο σε ζωντανό πυρήνα πολιτισμού καθώς θα προσφέρει εικόνες και εμπειρίες στους επισκέπτες.

 

Απόστολος Αναστασόπουλος