Κατέκτησε νέα κορυφή το Χρηματιστήριο Αθηνών – Ποιοι τίτλοι υπεραπέδωσαν

Καθαρά ανοδική αποδείχθηκε η συνεδρίαση της Δευτέρας (19/2) για το Χρηματιστήριο Αθηνών, χωρίς πισωγυρίσματα όπως στις προηγούμενες δύο μέρες. Η νέα εβδομάδα ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και πλέον οι επενδυτές θέτουν νέους στόχους, αποδεικνύοντας πως δεν «πάσχουν» από… υψοφοβία.

Το πρώτο μισό της συνεδρίασης «κύλησε» χωρίς υπερβολές και με τον Γενικό Δείκτη να παραμένει κάτω από το ψυχολογικό όριο των 1.410 μονάδων. Ωστόσο, η συνέχεια ήταν διαφορετική, με τους αγοραστές να επικρατούν σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και στο φάσμα του ταμπλό.
Υπενθυμίζεται ότι και στις συνεδριάσεις της περασμένης Πέμπτης (15/2) και Παρασκευής (16/2) το Χρηματιστήριο είχε «αγγίξει» στα υψηλά ημέρας τις 1.414 και τις 1.415 μονάδες, αντίστοιχα, αλλά αμέσως μετά εμφανιζόντουσαν πωλητές οι οποίοι έβαζαν στο στόχαστρο τις τράπεζες. Αυτό το έργο όμως δε συνεχίστηκε για τρίτη μέρα.

Οι εναλλαγές στους πρωταγωνιστές ήταν ξανά το στοιχείο που έδωσε ώθηση στην εγχώρια αγορά, με τα εταιρικά αποτελέσματα και τις εκθέσεις των αναλυτών να παίζουν σημαντικό ρόλο στη συγκεκριμένη εξέλιξη. Οι traders προεξοφλούν ότι θα είναι ισχυρά τα αποτελέσματα ΟΤΕ, που ανακοινώνονται την Πέμπτη (22/2), ενισχύοντας από σήμερα τη μετοχή. Είχε προηγηθεί το report της Ambrosia, η οποία μιλά για έναν «ξεχασμένο πρωταθλητή», δίνοντας περιθώριο ανόδου 40% στον ΟΤΕ και τιμή στόχο στα 18,9 ευρώ.

«Αλματώδης» ήταν η πορεία και για την Jumbo, στον απόηχο της αύξησης της τιμής στόχου από την Pantelakis Securities. Σε νέο ιστορικό υψηλό έκλεισε η μετοχή της Motor Oil, ενώ το ρεκόρ περίπου 14 ετών ανανέωσε η Intrakat, έπειτα από μία ιδιαίτερα θετική εβδομάδα για την εταιρεία και τη μετοχή της. Το ρεκόρ που κρατά από τον Μάρτιο του 2010 «φρέσκαρε» και ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης (Mid Cap).

Η ατζέντα

Η προσοχή της επενδυτικής κοινότητας στρέφεται στο retail bond της Intralot, ύψους έως 130 εκατ. ευρώ. Η δημόσια προσφορά για το ομόλογο θα ξεκινήσει στις 21 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί δύο μέρες αργότερα. Στις 27 Φεβρουαρίου αναμένεται η ανακοίνωση για τη δημόσια προσφορά και η παράδοση των ομολογιών στους επενδυτές. Στις 28 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των ομολόγων στην κατηγορία τίτλων σταθερού εισοδήματος του Χ.Α.

Στις 4 Μαρτίου πρόκειται να ξεκινήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, το placement της Τράπεζας Πειραιώς για τη διάθεση (κατά το βασικό σενάριο) του 20+2% από το 27% που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην τράπεζα. Η επίσημη ανακοίνωση για το τελικό ποσοστό πιθανότατα θα γίνει την 1η Μαρτίου.

Αργότερα μέσα στην εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 22 Φεβρουαρίου, έχουμε τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα του ΟΤΕ, τα οποία θα ανακοινωθούν πριν από την έναρξη της χρηματιστηριακής συνεδρίασης. Έχουμε επίσης την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της Mytilineos -που ανακοινώθηκαν τον Ιανουάριο- στους αναλυτές. Σήμερα η Wall Street θα παραμείνει κλειστή λόγω της Ημέρας των Προέδρων, με τις συναλλαγές να αναμένονται μειωμένες.