Έφτασαν στη Λαμία 20 τρακτέρ από την Καρδίτσα – Στο Κάστρο Βοιωτίας η συνάντηση το απόγευμα για την κάθοδο στην Αθήνα

Προς την Αθήνα κατευθύνονται σταδιακά τα τρακτέρ από όλη την Ελλάδα προκειμένου το πρωί της Τρίτης να βρίσκονται στην Αθήνα. 

Στον μπλόκο της Ανθήλης στο 207 χλμ της ΠΑΘΕ Αθηνών Λαμίας έφτασε το πρώτο κομβόι των τρακτέρ από την Καρδίτσα που είχαν ξεκινήσει από το μπλόκο του Ε65.

Το κομβόι το αποτελούν 20 τρακτέρ αρκετά αγροτικά αυτοκίνητα και φορτηγά.

Στο συγκεκριμένο σημείο θα αναμένουν τα τρακτέρ που κατευθύνονται από τη Λάρισα προς τη Λαμία αφού έχει καθοριστεί ως σημείο συνάντησης.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, όταν συγκεντρωθούν όλα τα τρακτέρ, θα ξεκινήσουν πορεία προς την Αταλάντη για να καταλήξουν στο Κάστρο της Βοιωτίας.

Τα τρακτέρ του Πλατυκάμπου στη Λάρισα ξεκίνησαν γύρω στις 10 το πρωί με χαμηλές ταχύτητες και συνοδεία της Αστυνομίας και θα καταλήξουν και εκείνα στο Κάστρο Βοιωτίας, όπου και θα διανυχτερεύσουν, και το πρωί της Τρίτης θα συνεχίσουν για την πρωτεύουσα.

Παράλληλα, αγρότες και κτηνοτρόφοι από το Νησέλι Ημαθίας, φόρτωσαν ήδη εννέα τρακτέρ σε νταλίκα -σύμφωνα με τον αγρότη Νίκο Βόλκο- τα οποία και μεταφέρονται επίσης στο Κάστρο Βοιωτίας.

Συμβολικοί αποκλεισμοί

Την ίδια ώρα, αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι του νομού Χαλκιδικής, συνεχίζουν τους συμβολικούς αποκλεισμούς. Συγκεκριμένα, απέκλεισαν σήμερα το λιμάνι των Νέων Μουδανιών, για πάνω από δύο ώρες – από τις 11 το πρωί- παρατάσσοντας τα τρακτέρ τους στην είσοδο του λιμένα.

Την ίδια στιγμή, παραμένουν παρατεταμένα τα τρακτέρ και τα αγροτικά οχήματά τους στον κόμβο των Νέων Μουδανιών επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών, από τις 25 Ιανουαρίου.

Αύριο, στις 6.30 το πρωί, αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι (πάνω από 200 άτομα) θα αναχωρήσουν από το νομό της Χαλκιδικής, με τρία λεωφορεία και οχήματα ιδιωτικής χρήσης, με προορισμό την Αθήνα, όπου θα συμμετάσχουν στο Πανελλαδικό Αγροτικό Συλλαλητήριο, που είναι προγραμματισμένο για τις 18.30.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σημάντρων Φιλοκλής Γκοτζιάς, το τι μέλλει γενέσθαι μετά το συλλαλητήριο στην Αθήνα «δεν το έχουμε αποφασίσει ακόμη, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν θα κάνουμε βήμα πίσω στις διεκδικήσεις μας».

Πηγή: skai.gr