Δείτε live: Ομιλία Κασσελάκη στο LSE

Στη «σκιά» του εν εξελίξει θρίλερ στον ΣΥΡΙΖΑ, τρία 24ωρα πριν από την προγραμματισμένη έναρξη του Συνεδρίου, ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, μιλάει αυτήν την ώρα στο London School of Economics, με θέμα «Η σύγχρονη Αριστερά για μια προοδευτική διακυβέρνηση».

Στη συζήτηση, που συνδιοργανώνεται με το Hellenic Observatory, συμμετέχει επίσης ο καθηγητής και διευθυντής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου, Κέβιν Φέδερστοουν.

 

Στην έναρξη της εκδήλωσης και κατά την παρουσίαση του κ. Κασσελάκη, ο κ. Φέδερστοουν αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον σύντροφό του, Τάιλερ Μακμπέθ, ο οποίος βρισκόταν ανάμεσα στο κοινό, για να τον διορθώσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Είναι σύζυγος, όχι σύντροφος. Δουλέψαμε σκληρά για να γίνει αυτό αποδεκτό στην Ελλάδα».

Της ομιλίας Κασσελάκη προηγήθηκε η μαραθώνια έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, στην οποία τέθηκε επί τάπητος ακόμη και το ενδεχόμενο πρότασης μομφής κατά του προέδρου, σε έκτακτη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής.

Η σημερινή συνεδρίαση, που διήρκεσε σχεδόν έξι ώρες, ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 18:00, χωρίς να γίνει κάποια ψηφοφορία, καθώς οι παρευρισκόμενοι ήθελαν να δώσουν την ευκαιρία στον κ. Κασσελάκη να είναι παρών και να εκφράσει τις απόψεις του. Στο πλαίσιο αυτό, η νέα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας θα διεξαχθεί αύριο το απόγευμα, χωρίς ωστόσο να είναι δεδομένο ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα παρευρεθεί.

Κατά τις πληροφορίες, πάντως, αποφασίστηκε η αυριανή συνεδρίαση να γίνει σε ώρα που ο κ. Κασσελάκης θα βρίσκεται επί ελληνικού εδάφους.
Εν τω μεταξύ, στην ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απαντούν στον κ. Κασσελάκη, τονίζοντας πως «σε αυτό τον αγώνα οι χίμαιρες και τα σενάρια συνωμοσιολογίας δεν πρέπει και ούτε αφορούν κανένα στο ΣΥΡΙΖΑ».

Από την πλευρά του, ο κ. Κασσελάκης, σε επιστολή του στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, εμφανίζεται να επιμένει στο ερωτηματολόγιο για την εικόνα, τα σύμβολα και τη λειτουργία της παράταξης, καλώντας τους… συντρόφους του να σταματήσουν να κυνηγούν χίμαιρες και να τροφοδοτούν σενάρια συνωμοσιολογίας πως δήθεν, όπως λέει, θα φτιάξει Ι.Χ. κόμμα. «Γιατί απογοητεύουμε τον κόσμο μας; Ι.Χ. κόμμα που ακούει τα μέλη του, δεν υπάρχει. Ι.Χ. είναι το κόμμα που θέλει τα μέλη του χειροκροτητές στην ήττα. Προσωπικά, θα ακούω τα μέλη, θα με συμβουλεύουν, θα κάνω όσα τους υποσχέθηκα για ένα ανοιχτό κόμμα των μελών» αναφέρει χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων.