Στο Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ θα μεταβεί η σύζυγος του Ναβάλνι

Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων θα παραβρεθεί αύριο, Δευτέρα, η χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι, Γιούλια Ναβάλνια, ενώ θα έχει συνάντηση στις 12.00 (ώρα Ελλάδος) και με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

«Τη Δευτέρα, θα καλωσορίσω τη Γιούλια Ναβάλνια στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ» αναφέρει με ανάρτησή του στο Twitter, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ.

Σημειώνει ότι «οι υπουργοί της ΕΕ θα στείλουν ισχυρό μήνυμα υποστήριξης στους μαχητές της ελευθερίας στη Ρωσία και θα τιμήσουν τη μνήμη του Αλεξέι Ναβάλνι».

Η τελευταία ανάρτηση της Γιούλια 

«Σε αγαπώ» ήταν το μήνυμα που έγραψε η σύζυγος του Ναβάλνι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σήμερα, το οποίο συνόδευε με μια φωτογραφία του ζευγαριού.
Στην ανάρτηση στο Instagram υπάρχει μια φωτογραφία όπου το ζευγάρι ποζάρει μαζί, με τα κεφάλια τους να αγγίζουν το ένα το άλλο, καθώς παρακολουθούν κάποιου είδους θέαμα.

 

Ο Ναβάλνι, 47χρονος πρώην δικηγόρος, έπεσε αναίσθητος και πέθανε την Παρασκευή κατά τη διάρκεια μιας βόλτας στη σωφρονιστική αποικία στο Χαρπ, σε απόσταση περίπου 1.900 χλμ βορειοανατολικά της Μόσχας, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης 30 ετών, έγινε γνωστό από τις σωφρονιστικές αρχές.

Ηγέτες χωρών της Δύσης, με επικεφαλής τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, απέτισαν φόρο τιμής στο θάρρος του Ναβάλνι και, χωρίς να παρουσιάζουν στοιχεία, κατηγόρησαν τον Βλαντίμιρ Πούτιν ότι ευθύνεται για τον θάνατο. Η Βρετανία είπε ότι θα υπάρξουν συνέπειες για τη Ρωσία.

Το Κρεμλίνο ανέφερε πως η αντίδραση της Δύσης είναι απαράδεκτη. Ο Ρώσος πρόεδρος δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο σχετικά με τον θάνατο του Ναβάλνι.