(Φωτο)-Πάτρα: Πολιτισμικός θεσμός στο 9ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑ.Λ. & 1ο Ε.Κ.

Ο Τομέας των Εφαρμοσμένων Τεχνών με την ειδικότητα «Συντήρηση Έργων Τέχνης – Αποκατάστασης» του 9ου ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑ.Λ. & 1ου Ε.Κ. ΠΑΤΡΑΣ, στο πλαίσιο εξωστρέφειας της σχολικής μονάδας για την σχολική χρονιά 2023-24, υλοποιεί για 3η συνεχόμενη χρονιά τον πολιτισμικό θεσμό, με τίτλο: “ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ” με συντονιστή εκπαιδευτικό τον Αριστομένη Χατζήπαπα και τους εκπαιδευτικούς Ασημακοπούλου Ελένη & Σοφιανόπουλο Παναγιώτη.
Με βάση το ανωτέρω πλαίσιο, η προγραμματισμένη επίσκεψη υλοποιήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου στο εργαστήριο του Αντιγράφου και αφορά τα μαθησιακά αντικείμενα: 1) Αντίγραφο, 2) Συντήρηση Έργων Τέχνης & Αισθητικής Αποκατάσταση, 3) Τεχνολογία Υλικών της Γ’ Λυκείου. Το σεμινάριο διήρκεσε 5 διδακτικές ώρες από τον κ. Τσιρώνη Νικόλαο και την ομάδα του με θέμα: « Οι χρωστικές και η χρησιμοποίηση τους στην ζωγραφική και την αγιογραφία ».
Ο κος Τσιρώνης Νικόλαος γεννήθηκε στην Πάτρα, έχει σπουδάσει 5 χρόνια ζωγραφική στο εργαστήριο του Χαράλαμπου Θεμιστοκλέους και 5 χρόνια στη σχολή αγιογραφίας της ιεράς μητρόπολης Πατρών. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετοχές σε πολλές ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής και αγιογραφίας, ενώ έχει πραγματοποιήσει και εικονογραφήσεις βιβλίων.
Όλοι τους εκπαιδευτικοί και μαθητές, «μυήθηκαν» στην Τεχνολογία των Υλικών του χρώματος, πληροφορηθήκαν, εμβάθυναν και σαφώς διεύρυναν τις προσωπικές και επαγγελματικές, δεξιότητες και ικανότητές τους.