Πάτρα: Να ανεγερθεί πολυώροφο Δημοτικό Πάρκινγκ στα Προσφυγικά – Για τις ανάγκες στάθμευσης κατοίκων

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της συνοικίας των Προσφυγικών, λόγω των έργων που πραγματοποιούνται για την ανάπλασή της.
Ως Δημοτική Παράταξη «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» είχαμε ζητήσει από την Δημοτική Αρχή της Λαϊκής Υποκρισίας, τόσο με ερώτηση προς τον Δήμαρχό, όσο και με ανακοίνωσή μας, να αξιοποιηθούν χρηματοδοτικά εργαλεία, ώστε η ευρύτερη συνοικία των Προσφυγικών, να μετατραπεί από μια υποβαθμισμένη γειτονιά, στα Αναφιώτικα της Πάτρας.
Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δια του Υπουργού του κ. Στέλιου Πέτσα ενέταξε το 2021 στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» την ανάπλαση των προσφυγικών, με το ποσό των 11.000.000 ευρώ.
Δυστυχώς όμως η Δημοτική Αρχή της Λαϊκής Υποκρισίας, στις μελέτες που συνέταξε και σήμερα υλοποιούνται δεν συμπεριέλαβε και τη δημιουργία ενός πολυώροφου Δημοτικού Πάρκινγκ στην περιοχή, για τις ανάγκες στάθμευσης των Ι.Χ. των κατοίκων της.
Σήμερα διαμαρτύρονται και δικαίως, κατόπιν εορτής.
Γιατί η Δημοτική Αρχή δεν έκανε καμία διαβούλευση και κανέναν διάλογο.
Ως Δημοτική Παράταξη «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» καλούμε σήμερα την Δημοτική Αρχή, έστω και αργά, να προχωρήσει στην αγορά ακινήτου και την ανέγερση Πολυώροφου Δημοτικού Πάρκινγκ 400 θέσεων, για τις ανάγκες των κατοίκων.
Ελπίζουμε επίσης στην αξιοποίηση της ιστορίας της περιοχής, με την Δημιουργία Μουσείου Προσφυγιάς, ώστε να αποτελέσει πόλος έλξης κατοίκων και επισκεπτών.