Αχαΐα: Οι αγρότες από Αιγιάλεια και Αχαγιά πάνε στην Αθήνα – Αποφάσισαν συνέχιση των κινητοποιήσεων…με μικρά μπλόκα

«Ψήφο» εμπιστοσύνης στην απόφαση που πήρε χθες το συντονιστικό της πανελλήνιας ένωσης δίνουν οι αχαιοί αγρότες, οι οποίοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και ετοιμάζονται για την Αθήνα.
Πρώτα από όλα να καταγράψουμε ότι στη χθεσινή συνάντηση που έγινε στη Λάρισα συμμετείχαν και Αιγιαλείς, οι Δημήτρης Ρέγκλης, Νίκος Ανδριοσόπουλος, μέλη του Συλλόγου Αγροτών Αιγιαλείας «Μπακόπουλος-Ντρίνιας», οι οποίοι ενημερώθηκαν από πρώτο χέρι για το τι συνέβη.
Ολοι οι εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων της Αχαΐας συμφωνούν με την απόφαση του συντονιστικού και ετοιμάζονται να συμμετάσχουν δυναμικά στο συλλαλητήριο που θέλει τους αγρότες να μένουν στο Σύνταγμα για 24 ώρες, με σκοπό να ταρακουνήσουν τους κατοίκους της Αθήνας.
Οι τέσσερις πρόεδροι των συλλόγων μετά την απόφαση της πανελλαδικής σύσκεψης και άπαντες ήταν θετικοί.

Την ίδια ώρα συνεχίστηκαν χθες τα μπλόκα στα δύο σημεία της Αχαΐας που εδώ και μέρες αποτελούν τόπο διαμαρτυρίας των αγροτών. Χθες το απόγευμα στην Εθνική Πατρών-Πύργου, στο ύψος των φαναριών της Κάτω Αχαΐας, συγκεντρώθηκαν αγρότες από την Ωλενία και τη Δυτική Αχαΐα, χωρίς όμως να κλείσουν τον δρόμο.
Επίσης, την ίδια ώρα στο Αίγιο, στη γέφυρα Σελινούντα συγκεντρώθηκαν αγρότες και έκλεισαν τον δρόμο στην Παλαιά Εθνική για λίγη ώρα.
Πριν από το κλείσιμο έγινε και ενημέρωση για τις χθεσινές εξελίξεις και συζητήθηκε με ποιον τρόπο θα γίνει η συμμετοχή στην κινητοποίηση της Τρίτης.
Μέχρι και τη Δευτέρα θεωρείται δεδομένο ότι οι κινητοποιήσεις και τα κλεισίματα δρόμου για λίγα λεπτά θα συνεχιστούν κάθε απόγευμα, στην Κάτω Αχαΐα και στην Αιγιαλεία.
Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αγρότες της Αχαΐας θα μεταβούν με λεωφορεία στην Αθήνα και όχι με τρακτέρ, καθώς η απόσταση είναι μεγάλη και δεν είναι εύκολη η μετακίνηση.
Στόχος των Αχαιών είναι να βρεθούν οργανωμένοι, με τα δικά τους πανό και να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, ώστε να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση, με στόχο να ικανοποιηθούν και άλλα αιτήματα.