Πάτρα: Αφαιρέθηκαν 65 ζευγάρια πινακίδες για παράνομη στάθμευση, σε μια μόνο μέρα

Μάχη» για το κυκλοφοριακό της Πάτρας δίνουν όλες αυτές τις ημέρες οι αστυνομικές δυνάμεις, της Τροχαίας αλλά και της Άμεσης Δράσης, ύστερα από την σχετική οδηγία που έδωσε ο νέος Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ελλάδος Ανδρέας Τσαπικούνης, συνεπεία αντίστοιχης κατεύθυνσης που δόθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Μέσα σε μια εβδομάδα, που είναι σε εξέλιξη οι στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, έχουν βεβαιωθεί εκατοντάδες παραβάσεις και έχουν αφαιρεθεί δεκάδες ζευγάρια πινακίδων από ΙΧ αυτοκίνητα, ακόμα όμως και από δίκυκλα που βρέθηκαν να είναι σταθμευμένα παρανόμως.

Ενδεικτικά, και σύμφωνα με τα στοιχεία του τμήματος Τροχαίας Πατρών, μόνο την περασμένη Τρίτη, 6/2/2024, αφαιρέθηκαν 65 ζευγάρια πινακίδες ενώ από τις παραβάσεις αυτές οι 28 αφορούσαν παρκάρισμα αυτοκινήτων σε διπλή σειρά, κυρίαρχα στις οδούς Κανακάρη, Κορίνθου και Αγίου Ανδρέου, αλλά και αλλού, στο κέντρο και εκτός ιστορικού κέντρου. Επίσης μεγάλο πρόβλημα διαπιστώνεται και στην οδό Γερμανού όπου τα παρανόμως παρκαρισμένα προκαλούν «μπελά».

Ντεμίρης Ένθετη στο 1ο θέμα

«Συνεχίζουμε αυτόν τον αγώνα κατά του κυκλοφοριακού προβλήματος. Είναι όμως αγώνας πολύ δύσκολος», δήλωσε στην «Πολιτεία» ο διοικητής της Τροχαίας Πατρών Χρήστος Ντεμίρης. Εκφράζοντας όμως την αισιοδοξία του, ότι: «οι πολίτες σιγά σιγά καταλαβαίνουν και αρχίζουν να προσέχουν πού αφήνουν το όχημά τους».

ΟΥΡΕΣ ΓΙΑ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Καθημερινές είναι και οι ουρές πολιτών στο τμήμα της Τροχαίας Πατρών αλλά και της Άμεσης Δράσης. Πολίτες που τους βεβαιώθηκε παράβαση κι έχασαν πινακίδες, μεταβαίνουν στις αστυνομικές υπηρεσίες ζητώντας να τους «χαριστεί» ή να τους επιστραφούν πινακίδες. Αλλά μάταια αφού η εντολή του υπουργείου είναι: «μηδενική ανοχή».

«ΜΑΧΗ» ΑΛΛΑ… ΧΩΡΙΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗ

Την ώρα, όμως, που το υπουργείο δίνει εντολή για «μάχη» κατά του κυκλοφοριακού, δεν ενισχύει και αντιστοίχως τις αστυνομικές υπηρεσίες, όπως τονίζουν συνδικαλιστές ένστολοι. «Ακόμα περιμένει ενισχύσεις η Τροχαία…», επισημαίνει συνδικαλιστής. Ενώ εκτός αυτού έγινε το επίσης απίστευτο: Αντί για ενισχύσεις έρχονται κανονικά οι εντολές για μετακινήσεις. Για παράδειγμα, την Τετάρτη ζητήθηκε απ’ την Τροχαία η μετακίνηση ενός τροχονόμου στην Αθήνα! Και μάλιστα, για απροσδιόριστο αριθμό ημερών…