(Φωτο)-Αχαΐα: Ενταση μεταξύ Αγροτών και Αστυνμικών στο μπλόκο του Αιγίου – Εκλεισε η Ολυμπία Οδός – Το σκηνικό των κινητοποιήσεων

Χθες, για πρώτη μέρα στην Αχαΐα, στηθήκαν τέσσερα μπλόκα σε διαφορετικές περιοχές, ωστόσο σε δύο από αυτά έκλεισαν οι δρόμοι και σε μια περιοχή είχαμε ένταση. Η διαφοροποίηση σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες ήρθε από τους αγρότες της Αιγιαλείας, οι οποίοι χθες δεν έμειναν στο κλείσιμο της γέφυρας Σελινούντα, αλλά προχώρησαν και ένα βήμα πιο πέρα με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση.
Ο πρόεδρος Γιάννης Μποδιώτης ενημέρωσε τα υπόλοιπα μέλη για τα όσα συζητήθηκαν προχθές στην Λάρισα και επί τόπου αποφάσισαν να κάνουν πορεία προς τη Νέα Εθνική Οδό ώστε να κλείσουν τον δρόμο για λίγη ώρα.
Στο κόμβο συνάντησαν αστυνομικούς, οι οποίοι προσπαθούσαν να τους κόψουν τον δρόμο, με αποτέλεσμα να πέσουν ορισμένα σπρωξίματα, με τους αγρότες να σπάνε το μπλόκο και να ανεβαίνουν για λίγα λεπτά στην Ολύμπια Οδό, κόβοντας για περίπου 15 λεπτά τη ροή της κυκλοφορίας.
Από εκεί και πέρα, «πρεμιέρα» στις κινητοποιήσεις είχαμε στη Δυτική Αχαΐα και συγκεκριμένα στο ύψος των φαναριών της Κάτω Αχαΐας, όπου συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά οι αγρότες της περιοχής, προκειμένου να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους.
Το ραντεβού ήταν στις 11 και αφού μαζεύτηκαν αρκετά τρακτέρ και ΙΧ, τα μέλη των δύο Συλλόγων της περιοχής συζήτησαν τα τελευταία δεδομένα και κυρίως αν θα προχωρήσουν σε κλείσιμο δρόμου. Μετά από συζήτηση, συμβολικά έκλεισαν για λίγα λεπτά τον δρόμο, ενώ στη συνέχεια αποχώρησαν, θέλοντας να στείλουν μήνυμα. Αργά το βράδυ είχαν γενική συνέλευση για να προγραμματίσουν τις επόμενες κινήσεις, οι οποίες θα συνεχιστούν και σήμερα.
Στον Ερύμανθο, μέλη του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου συγκεντρωθήκαν λίγο μετά τις 11 τόσο στον κόμβο Κουρλαμπά, όσο και στο Σταυροδρόμι και παρέταξαν τρακτέρ και οχήματα, χωρίς όμως να κλείσουν τον δρόμο.