Μια ανάσα από τις 5.000 μονάδες ο S&P 500

Με μικρά κέρδη συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τον S&P 500 να βρίσκεται μια ανάσα από το ψυχολογικό όριο των 5.000 μονάδων και τους επενδυτές να αξιολογούν μια σειρά από εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου που είναι ικανά να επηρεάσουν την πορεία των δεικτών στα ταμπλό.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,45% στις 38.617 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύεται κατά 0,45% στις 15.679 μονάδες. O S&P 500 κερδίζει 0,42% στις 4.975 μονάδες.

Μια σεζόν με ισχυρά κέρδη σε συνδυασμό με τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έδωσαν σημαντική ώθηση στη Wall Street.

Ωστόσο, παρά τα σημάδια ανθεκτικότητας, αμφιβολίες έχουν εισχωρήσει όταν ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, σηματοδότησε την περασμένη εβδομάδα ότι οι επενδυτές μπορεί να χρειαστεί να περιμένουν περισσότερο από το αναμενόμενο για μια αλλαγή στην πολιτική. Με όσα υποστήριξε έκανε πολλούς να πιστέψουν ότι μπορεί να υπάρξουν λιγότερες μειώσεις επιτοκίων φέτος από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως.

Στα εταιρικά νέα, καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών ήταν τα αποτελέσματα της Ford Motor για το τελευταίο τρίμηνο, με τις εκτιμήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας για το τρέχον έτος να ξεπερνούν επίσης τις προβλέψεις της αγοράς.

Ειδικότερα, η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή 29 cents, έναντι της εκτίμησης των αναλυτών για 13 cents, όπως μεταδίδει το Bloomberg. Παράλληλα, τα έσοδα του δ’ τριμήνου διαμορφώθηκαν σε 46 δισ. δολ. ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 40,3 δισ. δολ. Η μετοχή της εταιρείας κερδίζει 3,65%.