(Φωτο)-ΠΔΕ: Επίσκεψη του αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Φωκίωνα Ζαΐμη στα Τίρανα – Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας, Αναστάσιο

 

Μια μεγάλη προσωπικότητα της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Φωκίων Ζαΐμης στα Τίρανα. Έπειτα από τη συνομιλία που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο ο κ. Ζαΐμης δήλωσε:

rbt

«Μεγάλη τιμή και χαρά να μας δεχθεί ο Αρχιεπίσκοπος με τους συνεργάτες του στην έδρα του στο πλαίσιο σχετικού μας συνεδρίου για την τοπική αυτοδιοίκηση Β40. Συζητήσαμε για θέματα που απασχολούν το ποίμνιό του και την περιοχή ευθύνης του. Ο κ.κ. Αναστάσιος αποτελεί έναν «φωτεινό φάρο» για όλους εμάς μέσα από τη διδασκαλία του αλλά και το πολυποίκιλο έργο του. Θα αναφέρω, μόνο, ορισμένα εκ των έργων του: Συγκρότηση εκκλησιαστικών δομών (ανασύσταση από τα ερείπια), κοινωνικές πρωτοβουλίες στο χώρο της υγείας (ιατρικά κέντρα), στην παιδεία (σχολεία & εκπαιδευτήρια), στήριξη αγροτικού κόσμου και πολιτιστικό έργο».
Από την πλευρά του ο αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος εξήρε το ρόλο της Αχαΐας σε θέματα Oρθοδοξίας και ευχήθηκε καλή δύναμη στον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Φωκίωνα Ζαΐμη για την ενεργή συμμετοχή του σε ανθρωπιστικά ζητήματα.