(Φωτο)-Πάτρα: Λαϊκές συνελεύσεις και συσκέψεις του Δήμου- Για την κινητοποίηση του Σαββάτου

Με επιτυχία οι Λαϊκές Συνελεύσεις και οι συσκέψεις του Δήμου Πατρέων, για την κινητοποίηση το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, στις 11:00.
Μια πόλη στο πόδι!
Για την ικανοποίηση των αναγκών της, των αναγκών του πατραϊκού λαού!
Αυτές τις μέρες πραγματοποιούνται σε όλη την πόλη οι Λαϊκές Συνελεύσεις στα Δημοτικά Διαμερίσματα, καθώς και σειρά συσκέψεων, με θέμα την ενημέρωση για την κινητοποίηση και τον προϋπολογισμό του Δήμου Πατρέων.
Την Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου, έγινε η Λαϊκή Συνέλευση του Αρκτικού Διαμερίσματος, στο χώρο του ΚΑΠΗ της Αγυιάς. Πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, πολίτες, βρέθηκαν και συνομίλησαν με στελέχη της Δημοτικής Αρχής.
Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Το επόμενο Σάββατο στις 11 π.μ., με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, διοργανώνεται παμπατραϊκή κινητοποίηση. Πρέπει να ξεσηκωθούμε, να διεκδικήσουμε τα δίκια μας, να μην μείνουμε παρατηρητές, πρέπει να απαιτήσουμε αυτά που δικαιούμαστε». Στη συνέχεια ανέλυσε το διεκδικητικό πλαίσιο της κινητοποίησης, καθώς και ζητήματα που αφορούν τον προϋπολογισμό του Δήμου.
Στη Λαϊκή Συνέλευση παραβρέθηκαν, η Αντιδήμαρχος Κατερίνα Σίμου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Ασπράγκαθος, ο Πρόεδρος του Αρκτικού Διαμερίσματος Θύμιος Αγγελόπουλος, καθώς και Διαμερισματικοί Σύμβουλοι.
Το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε η Λαϊκή Συνέλευση της Δημοτικής Ενότητας Ρίου, με την παρουσία δεκάδων δημοτών και εκπροσώπων φορέων.
Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, στην παρέμβασή του τόνισε μεταξύ άλλων:
«Οι Λαϊκές Συνελεύσεις είναι πολύ χρήσιμες για όλους μας. Διατηρούμε την άμεση επαφή μας και ενημερώνουμε ο ένας τον άλλον. Για το λόγο αυτό βρεθήκαμε και σήμερα εδώ. Δεν μπορούμε να καταγράφουμε πλήθος αναγκών σαν Δήμος, να μην υπάρχει κρατικός σχεδιασμός κάλυψης των αιτημάτων μας, να μας φορτώνουν συνεχώς με νέες αρμοδιότητες και να μη χρηματοδοτούν στοιχειωδώς ούτε καν τις βασικές ανάγκες μας. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε, ο ιδρώτας του πατραϊκού λαού, που πλήρωσε και του ζητάνε να ξαναπληρώσει, να καταλήγει στα χέρια μιας χούφτας κατόχων του πλούτου στη χώρα μας. Η Κυβέρνηση και φέτος, αρνείται να χρηματοδοτήσει το Δήμο μας -όπως και όλους τους Δήμους. Αντί για 91 εκατομμύρια το χρόνο συνεχίζουμε να λαμβάνουμε μόνο 24, όταν τα έξοδα για τη μισθοδοσία του προσωπικού είναι πολύ παραπάνω. Αυτή τη στιγμή, μας λείπουν πάνω από 400 μόνιμοι εργαζόμενοι από τον Δήμο, 200 από τη ΔΕΥΑΠ και πάνω από 50 από τα Νομικά Πρόσωπα και η κυβέρνηση αρνείται την πρόσληψη εργαζομένων, ώστε να ικανοποιούνται τα αιτήματα των συμπολιτών μας. Για όλα αυτά και ακόμη περισσότερα σας καλούμε να σταθείτε στο πλευρό μας, στο πλευρό της πόλης μας, στην κινητοποίηση στις 10 του Φλεβάρη».
Στη Λαϊκή Συνέλευση, παραβρέθηκαν, οι Αντιδήμαρχοι Ευάγγελος Κατσακούλης και Διονύσης Πλέσσας.
Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με Συλλόγους Γονέων και Εκπαιδευτικών, καθώς και τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολείων, στο Μέγαρο Λόγου & Τέχνης.
Η Αντιδήμαρχος Παιδείας & Αυτεπιστασίας, Κατερίνα Σίμου, ανέφερε χαρακτηριστικά στην εισήγησή της τα εξής:
“Είναι απόλυτα σωστό, το 2024, να απαιτούμε να ζουν τα παιδιά μας στο ύψος των σύγχρονων αναγκών, να απολαμβάνουν όσα μπορεί να τους προσφέρει η επιστήμη, η τεχνολογία. Ακριβώς γι’ αυτό πρέπει να βγούμε μπροστά. Για να διεκδικήσουμε όσα αξίζουν τα παιδιά μας και οι Κυβερνήσεις, με ευθύνη τους, τους τα στερούν. Δεν είναι δυνατόν, σήμερα, να λείπουν καθαρίστριες απ’ τα σχολεία, οι Σχολικές Επιτροπές να υποχρηματοδοτούνται, να μην υπάρχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα σχολικής στέγης, με αποκλειστικά κρατική ευθύνη. Για όλα αυτά και για πολλά ακόμα, για κάθε πτυχή της ζωής μας που δέχεται επίθεση, είναι αναγκαίο το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, οι μαθητές, οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι, να πλημμυρίσουμε τις σκάλες της Αγίου Νικολάου. Χτυπάει το κουδούνι του αγώνα!”.