Καιρός: Ηλιοφάνεια και χαμηλές θερμοκρασίες στην Πάτρα

Αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα Σάββατο 3 Φεβρουαρίου στην Πάτρα, με κύριο χαρακτηριστικό την ηλιοφάνεια και τη θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 13 βαθμούς.

Συγκεκριμένα, σήμερα από το πρωί θα έχουμε ηλιοφάνεια και καθαρό ουρανό, με μια εξαίρεση τις βραδινές ώρες που θα παρατηρηθεί περιορισμένη ορατότητα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν Δυτικοί έως 3 Μποφόρ. Το ποσοστό της υγρασίας θα ξεπεράσει το 95% τις βραδινές ώρες.

Ανάλογος θα είναι ο καιρός και αύριο Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου, με μοναδική εξαίρεση τις νεφώσεις που θα είναι εμφανείς από τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι αναμένεται να πνέουν Νοτιοανατολικοί έως 3 Μποφόρ. Το ποσοστό της υγρασίας θα φτάσει το 97% τις βραδινές ώρες.

Ο καιρός σε όλη την Ελλάδα

Συγκεκριμένα στη Χαλκιδική, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4, στα ανατολικά από βόρειες 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 8 με 11 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 12 με 15 βαθμούς Κελσίου και στη νησιωτική χώρα τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.