(Φωτο)-Πάτρα: Εκδήλωση για την κοπή Βασιλόπιτας της Χριστιανικής Στέγης

Με εξαιρετική επιτυχία, πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων της Χριστιανικής Στέγης Πατρών (Παντανάσσης 61, Πάτρα), η εκδήλωση για την ευλογία και κοπή της Παραδοσιακής Βασιλόπιτας της Χριστιανικής Στέγης Πατρών.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος και ευλόγησε την Βασιλόπιτα.
Το πρόγραμμα της εκδηλώσεως άνοιξε από την χορωδία Παραδοσιακών Τραγουδιών «ΡΟΕΣ» υπό την διεύθυνση του μουσικοδιδασκάλου κ. Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου, όπου τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια και Κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδος, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα από το πυκνό ακροατήριο.
Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Χριστιανικής Στέγης Πατρών κ. Χρήστος Στολάκης στην σύντομη προσλαλιά του, καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο Άγιο Κερνίτσης καθώς και όλους τους παρισταμένους για την παρουσία τους και έκανε αναδρομή των δραστηριοτήτων της Χριστιανικής Στέγης τον προηγούμενο χρόνο είτε αυτές έγιναν στο Κεντρικό κτίριο της Χριστιανικής Στέγης στην Πάτρα (Παντανάσσης 61), είτε στις κατασκηνώσεις «ΤΙΒΕΡΙΑΣ» στην Ρίζα Ναυπακτίας. Ευχαρίστησε τους γονείς των 250 και πλέον παιδιών που συμμετείχαν το περασμένο καλοκαίρι στις Κατασκηνώσεις στην Ρίζα, για την εμπιστοσύνη και την αγάπη που έδειξαν στο έργο της Χριστιανικής Στέγης.
Η φετινή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη σε δύο τακτικά μέλη της Χριστιανικής Στέγης που εκοιμήθησαν τον προηγούμενο χρόνο. Τον στρατιωτικό Κωνσταντίνο Θ. Κούλη και την Μαρία Κούλη, σύζυγο του τέως προέδρου της Χρ. Στέγης κ. Κωνσταντίνου Κούλη. Για το έργο τους και την τεράστια προσφορά τους στο έργο της Χριστιανικής Στέγης μίλησε ο Αρχιμανδρίτης π. Ανδρέας Θεοδωράτος. Ο π. Ανδρέας τόνισε ότι θα μείνουν για πάντα στη θύμηση και στη μνήμη μας, ως διάκονοι, συμπαραστάτες και υπηρέτες πάντων! Αποτελούν έμπνευση για τις αξίες τους, το πάθος τους, την σεμνότητά τους, την ακεραιότητά τους. Ζωντανά παραδείγματα Ορθοδόξου Ήθους και ανιδιοτελούς αγάπης. Παραδείγματα Ζωντανά Χρέους και Συνέπειας σε μια εποχή που ευτελίστηκαν τελείως αυτές οι έννοιες.
Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, αφού μετέφερε τις θερμές, εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πάμπολλα και πανευφρόσυνα, συνεχάρη τους υπευθύνους της Χριστιανικής Στέγης Πατρών για την συνεχή πολυετή παρουσία της Χριστιανικής Στέγης στην πνευματική ζωή της Μητροπόλεως των Πατρών. Στην συνέχεια με τον πάντα πνευματικό, θεολογικό αλλά συνάμα απλό και κατανοητό του λόγο, ανέφερε χαρακτηριστικά πως κάθε πρώτη ημέρα του νέου έτους ο Άγγελός μας, μάς παραδίδει ένα καινούργιο άγραφο βιβλίο, το βιβλίο της ζωής μας, στο οποίο καταγράφεται η πορεία μας. Εν ώρα κρίσεως “βίβλοι ἀνοίγονται, καί πράξεις ἐλέγχονται, καὶ τὰ κρυπτὰ τοῦ σκότους δημοσιεύονται”. Ευχήθηκε, τέλος, το βιβλίο της φετινής χρονιάς, το βιβλίο της ζωής μας, να είναι γεμάτο από πράξεις θεάρεστες, έργα πνευματικά αγάπης και διακονίας προς τον Θεό και το συνάνθρωπο.