Πάτρα: Το Υδατοδρόμιο αποκτά προτεραιότητα – Την άνοιξη η πρώτη πτήση για Ιόνιο από την Hellenic Seaplanes

Με στοίχημα την εκκίνηση των πτήσεων των υδροπλάνων, την άνοιξη του 2024, μπήκε ο νέος χρόνος για τη Hellenic Seaplanes. Το διήμερο 19 και 20 Ιανουαρίου η εταιρεία πραγματοποίησε τις πρώτες πιλοτικές πτήσεις της στην Αττική με το πρώτο αμφίβιο αεροσκάφος της εταιρείας με βάση το αεροδρόμιο Μεγάρων και προορισμό το αδειοδοτημένο υδάτινο πεδίο Λαυρίου.
Με την ολοκλήρωση των δοκιμαστικών πτήσεων, γίνεται το πρώτο καθοριστικό βήμα που θα φέρει τα υδροπλάνα ξανά στους αιθέρες, μέσω οργανωμένων και charter (ναυλωμένων) πτήσεων από το υδατοδρόμιο της Κέρκυρας προς τους Παξούς.
Το υδατοδρόμιο Πάτρας έχοντας στην κατοχή του άδεια λειτουργίας και έτοιμες εγκαταστάσεις, αποκτά προτεραιότητα στην κούρσα αυτή, ενώ το υδατοδρόμιο Κυλλήνης και Καλαμάτας ,που πρόσφατα απέκτησε χερσαίες εγκαταστάσεις, είναι οι επόμενοι σταθμοί που θα φέρουν τα υδροπλάνα στην Πελοπόννησο.
Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος, δήλωσε: «Η πτήση με υδροπλάνο ήταν μία ξεχωριστή εμπειρία, ενώ αυτήν τη δυνατότητα θα έχουν σύντομα όλοι οι Ελληνες για τις μετακινήσεις τους, καθώς αρχίζει να συμπληρώνεται το παζλ του δικτύου υδατοδρομίων, σε πολλά μέρη της χώρας. Είναι μία σημαντική μέρα για τις μεταφορές στην Ελλάδα, καθώς κερδίζουμε σε χρόνο, σε άνεση, και στη δυνατότητα να μπορεί να φτάσει πλέον ο καθένας, ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο σημείο του χάρτη».