Πάτρα: Προβλήματα Ωτορινολαρυγγολογίας σε συζήτηση με τον ΩΡΛ Κώστα Κηπουργό

Συνήθη προβλήματα Ωτορινολαρυγγολογίας και αντιμετώπισή τους
4η και 5η παρουσίαση–συζήτηση με τον ΩΡΛ Κώστα Κηπουργό

Εργαστήρια με θέμα: Συνήθη προβλήματα Ωτορινολαρυγγολογίας και αντιμετώπισή τους πραγματοποιούνται στον πολυχώρο της Κοινο_Τοπίας, Καραϊσκάκη 153 (μεταξύ Πατρέως & Γεροκωστοπούλου) ισόγειο, την περίοδο Νοέμβριου 2023–Φεβρουαρίου 2024.
Τα πέντε 2ωρα αυτόνομα εργαστήρια διοργανώνονται από την Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία www.koinotopoia.gr δωρεάν και πραγματοποιούνται στα πλαίσια των δράσεων της οργάνωσης για την Προαγωγή της Υγείας.
Λόγω της περιορισμένης δυνατότητας του χώρου οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κάνουν κράτηση θέσης για την κάθε παρακολούθηση στη γραμματεία της Κοινο_Τοπίας τις μέρες και ώρες λειτουργίας της Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη 11-2μμ και Πέμπτη, Παρασκευή 7-9μμ στο 2610.622250 και τις υπόλοιπες ώρες στο 2610.277171.
Οι συνοπτικές παρουσιάσεις με εποπτικό υλικό γίνονται από τον ΩΡΛ Κώστα Κηπουργό και ακολουθεί εκτενής συζήτηση με τους συμμετέχοντες. Το συντονισμό στις συναντήσεις εκ μέρους του συλλόγου έχει αναλάβει η βιοχημικός Μαίρη Μακρή.
Οι δύο εναπομείνασες θεματικές ενότητες είναι επείγουσες περιπτώσεις στην Ωτορινολαρυγγολογία και αντιμετώπισή τους την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου στις 7μμ και διαταραχές ισορροπίας – Ίλιγγος την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου την ίδια ώρα.
Η σημασία της Ω.Ρ.Λ. ειδικότητας στην καθημερινότητά μας
Η ΩΡΛ ειδικότητα ασχολείται με μια πολύπλοκη ανατομικά και οργανικά περιοχή του ανθρωπίνου σώματος. Ως εκ τούτου οι παθολογικές καταστάσεις που αφορούν την ευαίσθητη αυτή περιοχή είναι πολλές, πολύπλοκες και αλληλοκαλυπτόμενες. Αυτό με τη σειρά του, έχει σαν συνέπεια μια ιδιαίτερη δυσκολία για την ορθή τελική διάγνωσή τους και τελικά τη θεραπεία τους.
Όλα αυτά προϋποθέτουν από τον ειδικό εκτεταμένη και σε βάθος γνώση του αντικειμένου, καθώς και πολυδιάσταστη εμπειρία. Είναι λοιπόν σημαντικό για όλους μας να γνωρίζουμε όσα μπορούμε περισσότερα για τις παθήσεις και τη θεραπεία της ΩΡΛ περιοχής, εφόσον αυτές αποτελούν προβλήματα της καθημερινότητάς μας.
Ο Κων/νος Κηπουργός γεννήθηκε στην Πάτρα το 1952. Σπούδασε στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικεύτηκε στη χειρουργική κεφαλής και τραχήλου. Άσκησε την ιατρική ειδικότητα ως κλινικάρχης, διευθυντής ΩΡΛ τμήματος, από το 2005 ως & σήμερα είναι συνεργάτης κλινικής Ολύμπιου θεραπευτηρίου Πατρών. Καθ’ όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής θητείας του διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο επί της οδού Καραϊσκάκη 153.