Ιερά Σύνοδος: Ομόφωνο το «όχι» σε γάμο και τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια – «Εκτροπή από το νόμο του Θεού»

Στις 4 Φεβρουαρίου θα διαβαστεί στους ναούς το κείμενο της Ιεράς Συνόδου για τον γάμο ομοφύλων – Στην πεντάωρη συνεδρίαση καταγράφηκαν και οι θέσεις των πιο «ακραίων» ιεραρχών, αλλά η Εκκλησία λέει «όχι» σε λαοσυνάξεις

Οι ανακοινώσεις της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος που συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα αναμένονται εντός ολίγου, για το θέμα του γάμου και της τεκνοθεσίας των ομόφυλων ζευγαριών.

Η συνεδρίαση καταλήγει σε ομόφωνη ανακοίνωση με τις θέσεις της Εκκλησίας, ενώ αναμένεται να εκδοθεί η εγκύκλιος που θα αναγνωσθεί στους ναούς σε όλη τη χώρα, αλλά και το κείμενο -ανακοίνωση με τις θέσεις της Εκκλησίας. Όπως έχει γράψει το skai.gr από την περασμένη Πέμπτη, θα υπάρξει και κείμενο- επιστολή προς τους βουλευτές και την κυβέρνηση. Τις θέσεις της Εκκλησίας αναμένεται να ανακοινώσουν οι Μητροπολίτες  Ναυπάκτου, Φθιώτιδος και Κομοτηνής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την πεντάωρη συνεδρίαση του ανώτατου οργάνου της Εκκλησίας, καταγράφηκαν και οι θέσεις των πιο ακραίων ιεραρχών και μένει να φανεί με ποιο τρόπο αποτυπώντονται αυτές οι θέσεις στις ανακοινώσεις που αναμένονται.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο γάμος των ομοφύλων χαρακτηρίζεται «εκτροπή», ενώ εξουσιοδοτούνται οι μητροπολίτες να αναλάβουν πρωτοβουλίες για να καταφανεί η αντίδραση της Εκκλησίας, αλλά η Εκκλησία λέει «όχι» σε λαοσυνάξεις, αν και τέτοιο ενδεχόμενο ετέθη από ιεράρχες.