Βασιλιάς Κάρολος: Θα υποβληθεί σε επέμβαση στον προστάτη

Ο βασιλιάς Κάρολος θα μεταβεί στο νοσοκομείο την επόμενη εβδομάδα για να υποβληθεί σε επέμβαση έπειτα από καλοήθη υπερπλασία του προστάτη, όπως ανακοίνωσαν σήμερα τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Εκπρόσωπος του Παλατιού δήλωσε: «Όπως χιλιάδες άλλοι άνδρες κάθε χρόνο, ο βασιλιάς ζήτησε θεραπεία για διογκωμένο προστάτη. Θα μεταβεί στο νοσοκομείο την επόμενη εβδομάδα για μια επέμβαση. Οι δημόσιες υποχρεώσεις του θα αναβληθούν για μια σύντομη περίοδο ανάρρωσης».
Αν και οι λεπτομέρειες σχετικά με την υγεία του Βασιλιά Καρόλου είναι κάτι το ασυνήθιστο, βασιλικές πηγές δήλωσαν ότι ήθελε να μοιραστεί τις πληροφορίες για τη διάγνωσή του προκειμένου να ενθαρρύνει κι άλλους άνδρες που μπορεί να αντιμετωπίζουν συμπτώματα, να εξεταστούν.

Η ανακοίνωση έρχεται λίγο μετά την αποκάλυψη ότι η πριγκίπισσα της Ουαλίας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο μετά από εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα.

Η 42χρονη πριγκίπισσα της Ουαλίας εισήχθη σε κλινική του Λονδίνου, στο Μέρλιμπορν, όπου υποβλήθηκε σε «προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα» και θα παραμείνει για 10 έως 14 ημέρες για νοσηλεία, ανακοίνωσε το Παλάτι του Κένσινγκτον. Ειδικότερα, η μελλοντική βασίλισσα εισήχθη χθες, Τρίτη, στο νοσοκομείο για προγραμματισμένη επέμβαση, ενώ αφότου πάρει εξιτήριο θα επιστρέψει στο σπίτι της στο Ουίνσδορ όπου θα παραμείνει με την οικογένειά της.

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, το πρόβλημα υγείας της Κέιτ δεν σχετίζεται με κακοήθεια.