Τα τραγικά αποτελέσματα από την εφαρμοζόμενη πολιτική

ΔΗΛΩΣΗ ΑΓΓΕΛΟΥ ΚΟΛΟΣΑΚΑ, περιφερειακού συμβούλου Ηλείας

Για το τραγικό περιστατικό που σημειώθηκε στο χωριό Πλουτοχώρι του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων στην Ηλεία με αποτέλεσμα τον θάνατο μιας 38χρονης γυναίκας και τον 44χρονο σύζυγό της να αγνοείται, όταν το αυτοκίνητό τους παρασύρθηκε το βράδυ της Δευτέρας από τα ορμητικά νερά του ποταμιού Αχέροντα πάνω σε παλιά γέφυρα στην είσοδο του χωριού, ο Άγγελος Κολόσακας κατά την επίσκεψη του στο σημείο έκανε την παρακάτω δήλωση:

“Αποκαλύπτονται και στη συγκεκριμένη περίπτωση τα τραγικά αποτελέσματα, από την εφαρμοζόμενη πολιτική και για το λαό της περιοχής, αφού θυσιάζονται τα δικαιώματα των πολλών για χάρη των λίγων.
Το πρόβλημα είναι γνωστό για χρόνια. Οι κάτοικοι τονίζουν για το συγκεκριμένο γεφύρι, ότι έπρεπε να έχει κατασκευαστεί άλλο, ασφαλές, διότι δεν εγγυάται τη διέλευσή τους.
Το γεφύρι είναι επικίνδυνο, διότι δεν μπορούν να διοχετευτούν τα νερά στο ρέμα, φράζει τη διέλευσή τους σ’ αυτό. Και το συγκεκριμένο έργο, αντιμετωπίζεται με τη λογική του κόστους. Στοιχίζει, δηλαδή, η προστασία της ζωής των κατοίκων της περιοχής, όπως στοίχιζε και η λειτουργία του κοντινού νοσοκομείου που έχει κλείσει.
Απαιτούμε, και θα το θέσουμε στην Περιφέρεια και το Δήμο, εδώ και τώρα, να κατασκευαστεί νέα ασφαλής γέφυρα, να παρθούν όλα τα αναγκαία αντιπλημμυρικά κ.α. έργα που θα εγγυώνται την ασφάλεια του λαού της περιοχής και των επισκεπτών της”.