Ρέθυμνο: Αποχή στο Πειραματικό Γυμνάσιο μετά την ηλεκτροπληξία που έπαθε καθηγητής εν ώρα μαθήματος

Αποχή από τα μαθήματά τους έκαναν σήμερα οι μαθητές του Πειραματικού Γυμνασίου Ρεθύμνου, διαμαρτυρόμενοι για την ηλεκτροπληξία που υπέστη καθηγητής εν ώρα μαθήματος, ενώ προσπαθούσε να συνδέσει έναν υπολογιστή σε πολύμπριζο.

Σύμφωνα με το creta24, οι μαθητές επισημαίνουν ότι ο καθηγητής είναι από τύχη ζωντανός. Όπως σημείωναν, τέτοια ατυχήματα είναι «προδιαγεγραμμένα σε τόσο παλιά κτίρια με ελλιπή συντήρηση».

Ο καθηγητής εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, ωστόσο δεν βρίσκεται σε κίνδυνο. «Από μαρτυρίες των παιδιών ξέρουμε ότι τινάχτηκε 3 μέτρα μακριά και έπεσε στα θρανία, ενώ έπειτα περπάτησε για να μπει στο ασθενοφόρο», δήλωσε στο Creta24 μαθήτρια, μέλος του 15μελούς συμβουλίου των μαθητών του σχολείου.

«Στη θέση του συγκεκριμένου καθηγητή θα μπορούσε να είναι ένας άνθρωπος που έχει κάποιο πρόβλημα ή ένα παιδί και αυτή τη στιγμή θα μπορούσαμε να μην έχουμε έναν καθηγητή που μας στέλνει μήνυμα από το νοσοκομείο “Είμαι καλά” αλλά που να τον κηδεύουμε», συμπλήρωσε η μαθήτρια.

 

rethimno_peiramatiko1

Οι μαθητές ζητούν από τον δήμο να προχωρήσει άμεσα σε αλλαγή των ηλεκτρολογικών συστημάτων του σχολείου. Παράλληλα, θέλουν να προχωρήσουν οι διαδικασίες μετεγκατάστασης, ενώ προειδοποιούν ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους.

«Το κτίριο είναι φανερά παλιό, δεν αντιλέγουμε ότι γίνονται επισκευές, αλλά έχουμε παλιό εξοπλισμό και παλιά συστήματα. Είναι 300 παιδιά σε αυτό το σχολείο , δεν μπορεί να αλλάζουμε τα συστήματα ανά 10 χρόνια. Θέλουμε να μην φοβόμαστε να ερχόμαστε στο σχολείο», ανέφερε η μαθήτρια.
Από την άλλη πλευρά, ο διευθυντής του Πειραματικού Γυμνασίου Ρεθύμνου Ιωάννης Μαρκατές δήλωσε ότι αν δεν υπήρχε το ρελέ, το ατύχημα θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο. Μαθητές, γονείς και καθηγητές ζητούν εδώ και 25 χρόνια να υπάρξει μετεγκατάσταση, καθώς το κτήριο είναι πολύ παλιό. Άλλωστε, έχει διατεθεί χώρος από το Πανεπιστήμιο Κρήτης για τα Πειραματικά και κάποια άλλα σχολεία. Όμως οι διαδικασίες είναι εξαιρετικά χρονοβόρες.

 

rethimno_peiramatiko2