Η ανάρμοστη στάση του κ. Πελετίδη στη συνέντευξη Τύπου για το Καρναβάλι

KOSTAS SINIS

Η συνέντευξη Τύπου είναι μια διαδικασία που αποσκοπεί στην ενημέρωση των πολιτών και ως εκ τούτου οφείλουν οι ερωτώμενοι να σέβονται τους ερωτώντες, αλλά και να απαντούν στις ερωτήσεις που τίθενται από τους δημοσιογράφους.

Στις 16/1/2024 δόθηκε συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο με θέμα το Πατρινό Καρναβάλι. Δυστυχώς, ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Πελετίδης αποδείχτηκε αγενής και δεν διατήρησε την ψυχραιμία του σε ερωτήσεις που προφανώς τον ενόχλησαν και τις οποίες ήθελε να αποφύγει.

Όσοι παρίσταντο στο Δημαρχείο, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για το Πατρινό Καρναβάλι έμειναν άναυδοι βλέποντας τον Δήμαρχο να αρπάζει το μικρόφωνο και να μην επιτρέπει σε έμπειρο δημοσιογράφο (Παναγιώτη Ρηγόπουλο) να ολοκληρώσει τις ερωτήσεις που είχε ετοιμάσει.

Η ανάρμοστη συμπεριφορά τού Δημάρχου Πατρέων αποκαλύπτει την αλαζονεία της εξουσίας από την οποία διακατέχεται, αλλά και την αδυναμία απαντήσεων. Παράλληλα, με την ακραία στάση του ο κ. Πελετίδης απέδειξε έλλειμμα δημοκρατίας και οφείλει να αντιληφθεί ότι οι αιρετοί έχουν την υποχρέωση του «καλώς άρχειν».

Οι πολίτες δεν κρίνουν μόνο την απραξία, αλλά και τις συμπεριφορές.