Εφτασαν στην Αίγυπτο τα αεροσκάφη με ανθρωπιστική βοήθεια για Ισραηλινούς ομήρους και κατοίκους της Γάζας

Η βοήθεια που προορίζεται για τους Ισραηλινούς ομήρους και τους Παλαιστίνιους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας παραδόθηκε σήμερα στην Αίγυπτο, προκειμένου να μεταφερθεί στον παλαιστινιακό θύλακα, με βάση τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση του Κατάρ και της Γαλλίας.

Δύο αεροσκάφη του Κατάρ προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της πόλης Ελ Αρίς, στη χερσόνησο του Σινά, όπου ξεφορτώθηκαν τα εφόδια και μεταφέρθηκαν στη μεθοριακή διάβαση της Ράφα, περίπου 28 χιλιόμετρα ανατολικότερα, ανέφεραν αξιωματούχοι των αιγυπτιακών υπηρεσιών ασφαλείας και της Ερυθράς Ημισελήνου. Το ένα αεροπλάνο μετέφερε πακέτα με ιατροφαρμακευτικό υλικό για τους 45 από τους 253 ομήρους που το Ισραήλ λέει ότι αιχμαλωτίστηκαν από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Περισσότεροι από 100 όμηροι αφέθηκαν ελεύθεροι στα τέλη Νοεμβρίου, όταν επιτεύχθηκε μια προσωρινή κατάπαυση του πυρός.

Ένας Γάλλος αξιωματούχος είπε νωρίτερα ότι η ιδέα για αυτήν την παράδοση βοήθειας προήλθε από τις οικογένειες κάποιων Ισραηλινών ομήρων και ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίστηκαν επί εβδομάδες.