Τρίτος μηχανικός φορτηγού πλοίου προσπάθησε να αυτοκτονήσει

Ο τρίτος μηχανικός του φορτηγού πλοίου «MV DEBI», το οποίο βρίσκεται υπό κράτηση στην Ινδία τις τελευταίες 45 ημέρες, φέρεται να πήδηξε στη θάλασσα αφού έκοψε πρώτα τις φλέβες του στο χέρι του, την Κυριακή 14 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ναυτικός προσπάθησε να αυτοκτονήσει.

Το «MV DEBI», κρατείται 3 μίλια έξω από το λιμάνι του Paradip στην Ινδία με την κατηγορία του λαθρεμπορίου ναρκωτικών, αφού βρέθηκαν κρυμμένα 22 κιλά κοκαΐνης. Το πλοίο έφτασε στο εν λόγο λιμάνι και σύμφωνα με τις αναφορές μεταφέρθηκε και πάλι πίσω στο αγκυροβόλιο στις 28 Δεκεμβρίου.

Οι ινδικές αρχές φέρεται να έχουν κατασχέσει τα κινητά τηλέφωνα και τους υπολογιστές του πληρώματος, αφήνοντάς τους ουσιαστικά απομονωμένους, αφού δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με την οικογένειά τους.

Η Express News Service ανέφερε ότι ξέσπασε καυγάς στο πλοίο το βράδυ του Σαββάτου 13 Ιανουαρίου, και την επόμενη μέρα, ο τρίτος μηχανικός πήδηξε από το πλοίο, με το πιθανότερο σενάριο να λέει ότι πρόκειται για απόπειρα αυτοκτονίας.

Ο ναυτικός διασώθηκε από ένα μέλος του πληρώματος και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο ναυτικών του Paradip, ενώ αργότερα μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο για περεταίρω θεραπεία, όπου φέρεται να είναι σε σταθερή κατάσταση.

Μέχρι στιγμής, κανένα από τα μέλη του πληρώματος δεν έχει συλληφθεί για το λαθρεμπόριο των ναρκωτικών, με την έρευνα να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι ινδικές αρχές ειδοποιήθηκαν για τις ύποπτες δραστηριότητες του πλοίου από έναν λιμενεργάτη όταν έγιναν αντιληπτά κάποια πακέτα προσαρτημένα στους γερανούς του πλοίου.

Οι ινδικές αρχές επιθεώρησαν το πλοίο στις 20 Νοεμβρίου και την 1η Δεκεμβρίου, εντοπίζοντας δεσμίδες κοκαΐνης αξίας 26 εκατομμυρίων δολαρίων κολλημέννες με μαγνήτες.