Πάτρα: Ν. Νικολόπουλος για τη συμπεριφορά Πελετίδη σε συνέντευξη Τύπου για το Καρναβάλι

Την ακόλουθη δήλωση έκανε ο επικεφαλής της «Νέας Πάτρας» και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, με αφορμή την αντιδημοκρατική λογοκρισία και την φασιστική φίμωση δημοσιογράφου εκ μέρους του Δημάρχου Πατρέων, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η ανακοίνωση του Νίκου Νικολόπουλου αναφέρει:

Το γνωστό σταλινικό του πρόσωπο, φρόντισε να δείξει για άλλη μια φορά ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, απαγορεύοντας σε δημοσιογράφο να ολοκληρώσει μία μη «βολική» γι αυτόν ερώτηση και μάλιστα σε μία επίδειξη άκρατου κομμουνιστικού αυταρχισμού, μαζεύοντας τα μικρόφωνα από την πρόεδρο του Καρναβαλικού Οργανισμού, ώστε να μην μπορέσει να απαντήσει η ίδια!

Όλα έγιναν το μεσημέρι της Τρίτης, όταν στη συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο, με αντικείμενο την φετινή διοργάνωση του Πατρινού Καρναβαλιού, ο γνωστός δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πελοπόννησος», Παναγιώτης Ρηγόπουλος, θέλησε να θέσει την ακόλουθη ερώτηση στην επικεφαλής της ΚΕΔΗΠ, Ήρα Κουρή:

«Το γεγονός ότι δεν επαναξελέγειτε Δημοτική Σύμβουλος, συνιστά αυτό πολιτική αποδοκιμασία στο πρόσωπό σας. Και αν ναι, «νομιμοποιείστε» πολιτικά, να διοργανώνετε το φετινό ή τα επόμενα Καρναβάλια και να παραμένετε στη θέση σας;»

Ο δημοσιογράφος δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει την εύλογη και πολιτικά επιβεβλημένη ερώτησή του και ο «δημοκράτης» κ. Πελετίδης, μπροστά μάλιστα στις κάμερες, μαζεύει τα μικρόφωνα από το μέρος της κυρίας Κουρή και σπεύδει να φιμώσει τον δημοσιογράφο την ολοκλήρωση της ερώτησης του! Όσο και αν ο δημοσιογράφος και προς τιμήν του, επέμεινε στην διατύπωση της ερώτησής του, όπως άλλωστε είχε δικαίωμα εκ του ρόλου του, ο «κόκκινος» Δήμαρχος, σε ένα ρεσιτάλ αυταρχισμού, απαγόρευσε την ερώτηση και την απάντηση της παρισταμένης δίπλα του, προέδρου του Καρναβαλικού Οργανισμού.

Πρόκειται για άλλη μία έκφραση κομμουνιστικού ολοκληρωτισμού, σύμφωνα με την οποία, οι ανυπότακτες δημοσιογραφικές φωνές πρέπει να φιμώνονται, οι δύσκολες ερωτήσεις πρέπει να προλαμβάνονται και τα μικρόφωνα να… μαζεύονται από τον ίδιο τον δήμαρχο, όταν δεν πρέπει να ακουστεί κάτι που παρεκκλίνει από  τη γραμμή του κόμματος!

Παραδίδουμε τον «δημοκράτη» κομμουνιστή δήμαρχο της Πάτρας και τις φασιστικές του πρακτικές, στην χλεύη των πολιτών και ανακοινώνουμε ότι θα καταγγείλουμε το γεγονός, στα όργανα του  Χριστιανοδημοκρατικού Συνασπισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του οποίου το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος είναι μέλος, καθώς και στην Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.