Το βαθύτερο ναυάγιο που έχει εντοπιστεί ποτέ, κάνει αυτό του Τιτανικού να μοιάζει ότι βρίσκεται στα ρηχά… (video)

Μια ομάδα με επικεφαλής τον Victor Vescovo και αποτελούμενη από πληρώματα των Caladan Oceanic, Deep Ocean Search και EYOS Expeditions ανακάλυψε το ναυάγιο του Samuel B. Roberts τον Ιούνιο του 2022.

Η ομάδα βρήκε, αναγνώρισε και ερεύνησε το ναυάγιο κατά τη διάρκεια έξι καταδύσεων που διεξήχθησαν από τις 17 έως τις 24 Ιουνίου 2022.

Η ομάδα διαπίστωσε ότι όταν το πλοίο βυθίστηκε προσέκρουσε στο βυθό της θάλασσας ως ένα ενιαίο κομμάτι, χτυπώντας πρώτα η πλώρη του στον βυθό με τόση δύναμη ώστε να προκαλέσει κάποια στρέβλωση. Παρατήρησε ακόμη ότι η πρύμνη του πλοίου είχε διαχωριστεί από το υπόλοιπο κύτος κατά περίπου 5 μέτρα.

Η ομάδα ανέφερε ότι έχει στοιχεία που δείχνουν ότι η ζημιά στο πλοίο προκλήθηκε από ένα ιαπωνικό θωρηκτό.

Το ναυάγιο του Samuel B. Roberts βρίσκεται σε βάθος 6.895 μέτρων, καθιστώντας το, το βαθύτερο ναυάγιο που έχει εντοπιστεί ποτέ από τον άνθρωπο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ναυάγιο του θρυλικού Τιτανικού βρίσκεται σε βάθος μόλις… 3,800 μέτρων!

Όταν ανακαλύφθηκε το εν λόγω ναυάγιο, ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ του βαθύτερου ναυαγίου που βρίσκεται σε βάθος 6.469 μέτρα, το οποίο η ομάδα του Vescovo ανακάλυψε και αναγνώρισε τον Μάρτιο του 2021 ως το ναυάγιο του αντιτορπιλικού USS Johnston, το οποίο βυθίστηκε στην ίδια μάχη με το Samuel B. Roberts.

Και τα δυο αυτά πλοία βυθίστηκαν μετά από μια σφοδρή μάχη με πλοία του Αυτοκρατορικού Ιαπωνικού Ναυτικού.

Η μάχη αυτή που έγινε το 1944 στον Κόλπο Λέιτε είναι η μεγαλύτερη μάχη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου!

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο που ακολουθεί: