ΣΥΡΙΖΑ: Μετά τη ρήξη, η συγγνώμη από τον Κασσελάκη στον Πολάκη

Ρίχνει γέφυρες προς την πλευρά του Βουλευτή Χανίων, Παύλου Πολάκη ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, τείνοντας χείρα φιλίας, κλείνοντας με τη δευτερολογία του, τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ περιέγραψε, αναφερόμενος στην κατάρτιση του Ευρωψηφοδελτίου, πως «και εγώ αν δεν γνώριζα τον Καπνισάκη και τον Πολάκη δεν θα ήμουνα στον ΣΥΡΙΖΑ», υπεραμυνόμενος, ωστόσο, της ανάγκης για ελεύθερη συμμετοχή στη διαδικασία συγκρότησης της ευρωλίστας.

Και αυτό, γιατί εκκινούν στις 25 Ιανουαρίου οι διαδικασίες για την κατάρτιση της Ευρωλίστας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Συγκεκριμένα, στα πρότυπα των think tanks, όποιος ενδιαφέρεται είτε είναι είτε δεν είναι μέλος του κόμματος, εφόσον εγγραφεί και ενδιαφέρεται, στέλνει το βιογραφικό του στον isyriza.

Από τις 25 Ιανουαρίου και εξής θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να αποστείλουν το βιογραφικό τους, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Τα βιογραφικά θα συγκεντρωθούν και αξιολογηθούν από την Πολιτική Γραμματεία μετά από εξουσιοδότηση της Κεντρικής Επιτροπής, οπότε θα υπάρξει μια λίστα που θα προκύψει με τα επικρατέστερα πρόσωπα.

Κατόπιν, θα πραγματοποιηθούν προκριματικές εκλογές με ηλεκτρονική ψηφοφορία τα μέλη του κόμματος μέσω προκριματικών εκλογών, για να καταληχθούν τα 42 πρόσωπα του Ευρωψηφοδελτίου.

Ο κ. Κασσελάκης απάντησε και επί της πρότασης των Γιάννη Ραγκούση, Θανάση Θεοχαρόπουλου και Κώστα Ζαχαριάδη πως «δεν πρόκειται να γίνουμε κόμμα διαχείρισης τύπου ΠΑΣΟΚ. Συζητείστε το στο Συνέδριο, εγώ έχω κάνει γνωστή τη θέση μου ότι θα ήθελα ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι ηγετική δύναμη της Αριστεράς και μάλιστα να δώσουμε και το παράδειγμα της Λέφτ, το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για το πως πρέπει να είναι η σύγχρονη Ευρωπαϊκή Αριστερά».

Στην ψηφοφορία επί του Κειμένου Θέσεων, αυτό εγκρίθηκε σχεδόν ομόφωνα, με δύο λευκά.