Πάτρα: Διακρίσεις Καθηγητών και Φοιητών στο Πανεπιστήμιο

• Διάκριση Ομότιμης Καθηγήτριας Τμήματος Φιλολογίας
Η κα. Αγγελική Ράλλη, Ομότιμη Καθηγήτρια Γλωσσολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, και μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας (Αcademia Europaea), ορίστηκε μέλος του νεοσύστατου Τομεακού Επιστημονικού Συμβουλίου Ανθρωπιστικών Επιστημών της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, αρμόδια για θέματα γλώσσας και γλωσσολογίας.
• Διάκριση φοιτητριών Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων
Οι φοιτήτριες του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων κ.κ. Ταρσηζία Αγγελάρη και Μεταξία Τζανέτου διακρίθηκαν στο πλαίσιο του διαγωνισμού Pitching στην Έκθεση Καινοτομίας & Μεταφοράς Τεχνογνωσίας Patras IQ, κατακτώντας τη 2η θέση! Η επιχειρηματική ιδέα δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος επιχειρηματικότητας της Δράσης ΜΕΤΩΝ UPatras, που τροφοδοτείται από το Orange Grove, και η ομάδα επιλέχτηκε για να παρουσιάσει την καινοτόμα ιδέα της στο επιχειρηματικό οικοσύστημα της Πάτρας. Λίγα λόγια για την ιδέα: Το WinEat είναι μια πλατφόρμα για την καταπολέμηση της σπατάλης των τροφίμων που συνδέει τους καταναλωτές με επιχειρήσεις οι οποίες έχουν περίσσεια τροφίμων και τα διαθέτουν σε μειωμένη τιμή. Το έπαθλο είναι η συνέχιση της υποστήριξης από το Orange Grove. Πιο συγκεκριμένα, οι νικητές θα λάβουν 2 μήνες περαιτέρω υποστήριξη και περνάνε κατευθείαν στο στάδιο της συνέντευξης στη διαδικασία επιλογής startups για το επόμενο Incubation Programme του Orange Grove.
• Επιτυχία Ερευνητικής Ομάδας Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων
Η Ερευνητική ομάδα του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων με συντονιστή τον Καθηγητή Αντώνη Γεωργόπουλο έλαβε, Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) με τίτλο: «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΑΓΟΝΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ (PSO): IANOS_DSS (INTEGRATED DECISION SUPPORT SYSTEM FOR FLIGHT NETWORK OPTIMIZATION IN PSO AIR ROUTES: IANOS_DSS)».
Η ευρεσιτεχνία υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ, A’ Κύκλος, Τ1ΕΔΚ-04743, όπου συμμετείχε ενεργά το Πανεπιστήμιο Πατρών.
Μέλη της ερευνητικής ομάδας ήταν: Καθ. Αντώνης Γεωργόπουλος- συντονιστής έργου, Αναπλ. Καθ. Παναγιώτης Πολυχρονίου -επιστημονικός υπεύθυνος, Καθ. Ιωάννης Σταματίου, Καθ. Παύλος Πέππας, Δρ. Ελένη Παράσχη -ερευνήτρια, Δρ. Μαρία Καλογερά-ερευνήτρια
• Βράβευση του Συντονιστή του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Προπονητών Πετοσφαίρισης
Ο κ. Άρης Αγγελόπουλος, μέλος Ε.Ε.Π. Φυσικής Αγωγής και Συντονιστής του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου βραβεύθηκε από Σύνδεσμο Ελλήνων Προπονητών Πετοσφαίρισης (Σ.Ε.Π.ΠΕ.) για τη συνεισφορά του ως Ομοσπονδιακός Προπονητής στις Εθνικές μας ομάδες Πετοσφαίρισης. Η βράβευση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2023, στο κατάμεστο κλειστό γήπεδο αθλοπαιδιών του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας, στην Αθήνα.