Καλάβρυτα: Αφιερωμένη στην πόλη η ταξιδιωτική εκπομπής της ΕΡΤ «Φτάσαμε»

Αφιερωμένο στα Καλάβρυτα είναι το νέο επεισόδιο της δημοφιλούς ταξιδιωτικής εκπομπής της ΕΡΤ «Φτάσαμε» την οποία παρουσιάζει ο Ζερόμ Καλούτα. Το επεισόδιο θα προβληθεί αυτή την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, στις 5 το απόγευμα απ’ την ΕΡΤ 1 και θα είναι διαθέσιμο και στο Ertflix.

Όπως αναφέρουν οι συντελεστές της εκπομπής «στα ηρωικά Καλάβρυτα, μια περιοχή με πλούσια ιστορία, πανέμορφη φύση και ζωντάνια όλο το χρόνο είναι αφιερωμένο το νέο επεισόδιο. Στην ορεινή κωμόπολη της Αχαΐας, ο Ζερόμ Καλούτα γίνεται ένα με τους ντόπιους και γίνεται κι αυτός ‘μέλος’ της Φιλαρμονικής, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πολιτιστική διαδρομή των Καλαβρύτων».

Και όπως προσθέτουν, «ακόμα ένα σήμα κατατεθέν της περιοχής είναι ο θρυλικός Οδοντωτός, με τον οποίο ο Ζερόμ κάνει μια συναρπαστική σιδηροδρομική διαδρομή. Βγαίνοντας για μανιταρο-εξόρμηση στο βουνό, ο Ζερόμ έρχεται σε επαφή με την εκπληκτική ορεινή φύση της περιοχής και συμμετέχει στη μαγειρική τοπικών συνταγών με ξεχωριστά τοπικά προϊόντα. Συναντά μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκεπαστού και τους βοηθά στην πρόβα του νέου θεατρικού που ετοιμάζουν, ενώ στην Κάτω Ζαχλωρού δοκιμάζει την εμπειρία του κάμπινγκ στο βουνό, σε μια μοναδική τοποθεσία».

Βεβαίως, μια επίσκεψη στα Καλάβρυτα δεν θα μπορούσε να αγνοήσει την Ιστορία. Ο Ζερόμ Καλούτα συναντά τον Γιώργο Δημόπουλο, επιζώντα του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων, ο οποίος μιλά για τις στιγμές που βίωσε σε μια από τις πιο σκοτεινές σελίδες της Κατοχικής περιόδου, τον Δεκέμβριο του 1943.

Την εκπομπή σκηνοθετεί ο Ανδρέας Λουκάκος, διεύθυνση παραγωγής: Λάμπρος Παπαδέας, αρχισυνταξία: Χριστίνα Κατσαντώνη, διεύθυνση φωτογραφίας: Ξενοφών Βαρδαρός, έρευνα: Ευανθία Τσακνή.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκπομπή στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ: https://program.ert.gr/details.asp?pid=3927495&chid=9