Ηράκλειο: Στην ανακρίτρια ο 29χρονος που δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι – Τι είπε για το περιστατικό

Τη δική του οπτική στα όσα έγιναν στις αρχές Αυγούστου 2023 περιέγραψε ο 29χρονος Νίκος Φανουράκης, που ενώ διακομίστηκε στο νοσοκομείο μετά από τροχαίο εντοπίστηκε να έχει μια σφαίρα στο κεφάλι.

Ο Νίκος Φανουράκης, στην πρώτη του κατάθεση στην ανακρίτρια Ηρακλείου, είπε ότι έκανε αναστροφή για να καταγράψει τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος με οδηγό τον άγνωστο νεαρό με τον οποίο νωρίτερα είχε έντονο φραστικό επεισόδιο στη μέση του δρόμου, και τελικά βρέθηκε βαρύτατα τραυματισμένος.

Τότε, αρκετοί είχαν διερωτηθεί για την απόφασή του να επιστρέψει στο σημείο του πρώτου διαπληκτισμού, ενώ είχε πάρει ήδη τον δρόμο για το χωριό του. Ωστόσο η αναστροφή παραλίγο να αποβεί μοιραία, καθώς ο 29χρονος για αρκετές εβδομάδες έδινε σκληρή μάχη στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Κρήτης.

Για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος ένας 22χρονος από τη Μεσσαρά, ο οποίος παραδόθηκε 21 ημέρες μετά το περιστατικό.

Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τα πρώτα 24ωρα, με τις αστυνομικές δυνάμεις να τον αναζητούν τόσο στον τόπο καταγωγής του όσο και σε άλλες πιθανές περιοχές της Κρήτης όπου εκτιμούσαν ότι θα μπορούσε να είχε βρει κρησφύγετο.