Πάτρα: Τελετή Απονομής Βραβείων των Προσώπων της Χρονιάς 2023

Άρωμα λυρικής τέχνης στην Τελετή Απονομής Βραβείων των Προσώπων της Χρονιάς 2023

 

Λίγες ημέρες έμειναν έως την Τελετή Απονομής Βραβείων των Προσώπων της Χρονιάς 2023 που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024 στις 19:00.

 

Η φετινή εκδήλωση έχει την τιμή να φιλοξενήσει τρεις από τους πιο αναγνωρισμένους καλλιτέχνες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

 

Η σοπράνο Έλενα Κελεσίδη η οποία έχει ερμηνεύσει πολυάριθμους πρωταγωνιστικούς ρόλους σε σπουδαία θέατρα παγκοσμίως και έχει συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, με σημαντικούς αρχιμουσικούς της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

 

Η σοπράνο Βασιλική Καραγιάννη με εμφανίσεις στα σημαντικότερα λυρικά θέατρα, φεστιβάλ και αίθουσες συναυλιών διεθνώς, ερμηνείες σε πάμπολλους πρωταγωνιστικούς ρόλους και με τιμητική διάκριση σε νέο καλλιτέχνη της Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών (2001).

 

Ο τενόρος Γιάννης Χριστόπουλος έχει εμφανιστεί ως σολίστ σε ΕΛΣ, ΜΜΑ, ΜΜΘ ερμηνεύοντας ρόλους κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου. Έχει συμπράξει με όλες τις σημαντικές ελληνικές ορχήστρες, ενώ έχει εμφανιστεί σε παραστάσεις και συναυλίες σε διεθνή και ελληνικά φεστιβάλ, καθώς και σε θεατρικές σκηνές. Υπήρξε πρόεδρος της Ένωσης Λυρικών Πρωταγωνιστών Ελλάδος (Ιαν. 2008 – Οκτ. 2012).

 

Οι τρεις διεθνούς φήμης καλλιτέχνες θα ενώσουν τις φωνές τους για μια αξέχαστη εμφάνιση, χαρίζοντάς μας με τις ερμηνείες τους μια μοναδική εμπειρία.

 

Την εκδήλωση «Πρόσωπα της Χρονιάς 2023» διοργανώνει η εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδος. Στον τομέα της εκπαίδευσης συνδιοργανωτής είναι το Πανεπιστήμιο Πατρών.