Μεσανατολικό: Μία Ισραηλινή αξιωματικός της αστυνομίας σκοτώθηκε σε επιδρομή των ισραηλινών δυνάμεων στη Τζενίν

Μία Ισραηλινή αξιωματικός της αστυνομίας συνόρων σκοτώθηκε και άλλοι συνάδελφοί της τραυματίστηκαν σήμερα στη διάρκεια επιδρομής των ισραηλινών δυνάμεων στον καταυλισμό προσφύγων της Τζενίν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, από την οποία σκοτώθηκαν και έξι Παλαιστίνιοι, ανακοίνωσε η αστυνομία.

“Βρισκόταν σε στρατιωτικό όχημα το οποίο επλήγη από εκρηκτικό μηχανισμό”, επεσήμανε στην ανακοίνωσή της η αστυνομία του Ισραήλ.

Από την ισραηλινή επιδρομή στη Τζενίν σκοτώθηκαν και έξι Παλαιστίνιοι, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής. Τέσσερις από τους νεκρούς ήταν αδέλφια, σύμφωνα με μέλη της οικογένειάς τους.

Αν και το Ισραήλ ανέφερε ότι αεροσκάφος του πυροβόλησε εναντίον Παλαιστίνιων ενόπλων που επιτέθηκαν σε Ισραηλινούς στρατιώτες, το παλαιστινιακό υπουργείο ανακοίνωσε ότι το πλήγμα είχε στόχο ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο και αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι η επίθεση σημειώθηκε την ώρα που αποσύρονταν οι ισραηλινές δυνάμεις.

Ο Άχμεντ Σουλεϊμάν, άλλος αυτόπτης μάρτυρας, επεσήμανε ότι “η αεροπορική επιδρομής σημειώθηκε στην είσοδο της Τζενίν σε μια περιοχή που ονομάζεται το Τρίγωνο των Μαρτύρων. Μπορείτε να δείτε τις επιπτώσεις του πυραύλου. Αίματα και ανθρώπινα μέλη διασκορπισμένα παντού”.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ