Το αεροπλανοφόροUSS Gerald R. Ford που είχε σταλεί στο Ισραήλ για υποστήριξη επιστρέφει στο σπίτι του

Το αεροπλανοφόρο Gerald R. Ford θα επιστρέψει στο λιμάνι καταγωγής του, ανακοίνωσε το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ τη Δευτέρα, τερματίζοντας την ανάπτυξή του στην ανατολική Μεσόγειο, η οποία ξεκίνησε ως υποστήριξη του Ισραήλ μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου από Μαχητές της Χαμάς.

Το πυρηνοκίνητο Ford, το νεότερο αεροπλανοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού με πάνω από 4.000 άτομα προσωπικό και οκτώ μοίρες αεροσκαφών, έγινε ισχυρό σύμβολο της αμερικανικής υποστήριξης ορμώντας πιο κοντά στο Ισραήλ μετά την επίθεση της παλαιστινιακής μαχητικής ομάδας.

“Αμέσως μετά τη βάναυση επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, το USS Gerald R. Ford Carrier Strike Group διατάχθηκε να μεταβεί στην ανατολική Μεσόγειο για να συμβάλει στην περιφερειακή μας αποτρεπτική και αμυντική στάση”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Πολεμικό Ναυτικό.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν είχε παρατείνει την ανάπτυξη του Ford τρεις φορές με την ελπίδα ότι η παρουσία του θα αποτρέψει το Ιράν και τις ευθυγραμμισμένες με το Ιράν ομάδες, ιδιαίτερα τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου, από το να επιτεθούν στο Ισραήλ.

“Το Υπουργείο Άμυνας θα συνεχίσει να αξιοποιεί τη συλλογική του θέση στην περιοχή για να αποτρέψει οποιονδήποτε κρατικό ή μη φορέα από την κλιμάκωση αυτής της κρίσης πέρα ​​από τη Γάζα”, ανέφερε το Πολεμικό Ναυτικό.

Το Ford θα επιστρέψει στην έδρα του στη Βιρτζίνια.