Ολυμπιακός – Βαλένθια: Ρατσιστική επίθεση στον διαιτητή Μπισάνγκ – Απέκλεισαν τον οπαδό από το ΣΕΦ οι Πειραιώτες

Ένα απαράδεκτο περιστατικό συνέβη στο ΣΕΦ λίγο πριν το φινάλε του αγώνα Ολυμπιακός – Βαλένθια για την 14η αγωνιστική της Euroleague.

Ο διαιτητής Ζοσέφ Μπισάνγκ ζήτησε από τη γραμματεία να καταγράψει ρατσιστική επίθεση από οπαδό, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να κινδυνεύει με τιμωρία της έδρας του στην Euroleague.

Συγκεκριμένα, 26,1 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε του Ολυμπιακός – Βαλένθια, ο ο Ζοσέφ Μπισάνγκ διέκοψε την αναμέτρηση και κατευθύνθηκε στη γραμματεία. Ο Γάλλος διαιτητής, μαζί με τον Σρέτεν Ράντοβιτς, ζήτησαν να καταγραφεί ρατσιστική επίθεση από ερυθρόλευκο οπαδό που καθόταν στις courtside καρέκλες.

Ο Μπισάνγκ έγινε έξαλλος από τα όσα άκουσε και κυρίως από τον χαρακτηρισμό “μαϊμού”.

Απέκλεισε τον οπαδό η ΚΑΕ Ολυμπιακός

Η αντίδραση της ΚΑΕ Ολυμπιακός ήταν άμεση. Οι ερυθρόλευκοι καταδίκασαν τη ρατσιστική επίθεση στον Τζόσεφ Μπισάνγκ και απέκλεισαν τον οπαδό της από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των ερυθρόλευκων:

“Η ΚΑΕ Ολυμπιακός είναι διαχρονικά ενάντια σε κάθε μορφή και ενέργεια ρατσισμού. Για τον λόγο αυτό, καταδικάζουμε απερίφραστα τη σημερινή λεκτική επίθεση του «φιλάθλου» της ομάδας μας σε βάρος ενός εκ των διαιτητών του αγώνα. Τέλος, ανακοινώνουμε ότι αφαιρείται άμεσα το εισιτήριο διαρκείας του και απαγορεύεται δια παντός η είσοδος του στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας”.