Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός επιτίθεται σε νοσοκομείο στο βόρειο τμήμα του θύλακα, λέει η Χαμάς

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς κατηγόρησε σήμερα τον ισραηλινό στρατό ότι εξαπέλυσε επίθεση εναντίον νοσοκομείου στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, το οποίο «βομβαρδίζεται και πολιορκείται» εδώ και ημέρες.

Οι ισραηλινές δυνάμεις «εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον του νοσοκομείου Καμάλ Αντουάν, αφού το πολιορκούσαν και το βομβάρδιζαν επί μέρες», επεσήμανε ο Άσραφ αλ Κούντρα, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Χαμάς.

Ο στρατός του Ισραήλ «συγκεντρώνει τους άνδρες, ανάμεσά τους και μέλη του ιατρικού προσωπικού, στην αυλή του νοσοκομείου και φοβόμαστε ότι το ιατρικό προσωπικό θα συλληφθεί ή θα σκοτωθεί», πρόσθεσε ο ίδιος.

Αξιωματούχος του ΠΟΥ κάνει έκκληση να μην πληγούν νοσοκομεία στο νότιο τμήμα της Γάζας

Αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσε σήμερα ότι μόλις 11, ή λιγότερο από το ένα τρίτο, των νοσοκομείων της Γάζας παραμένει μερικώς σε λειτουργία και έκανε έκκληση αυτά να παραμείνουν ως έχουν.

«Σε μόλις 66 ημέρες το σύστημα υγείας πήγε από τα 36 νοσοκομεία σε λειτουργία σε 11 νοσοκομεία μερικώς σε λειτουργία –ένα στο βόρειο τμήμα και 10 στο νότιο», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Πεέπερκορν, εκπρόσωπος του ΠΟΥ για τα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, σε ενημέρωση των Ηνωμένων Εθνών μέσω βιντεοσύνδεσης από τη Γάζα.

«Δεν αντέχουμε να χάσουμε εγκαταστάσεις υγειονομικής φροντίδας ή νοσοκομεία», δήλωσε. «Ελπίζουμε, κάνουμε έκκληση να μην συμβεί αυτό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία αρχείου