Πάτρα: «Orange Days»  σε συνεργασία Πανεπιστημίου με Σοροπτιμιστικό Όμιλο


Το Πανεπιστήμιο Πατρών, συμμετέχει στις εκδηλώσεις «Orange Days»  σε συνεργασία με το Σοροπτιμιστικό Όμιλο Πάτρας «Δανιηλίς» για τα δικαιώματα των γυναικών. Στο πλαίσιο αυτό η Χοροθεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών «Ορμήτες», θα παρουσιάσει την performance «Ανοδική πτώση» στο Θέατρο «ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ», το Σάββατο 2  Δεκεμβρίου 2023 ώρα 21:00 (είσοδος ελεύθερη).
Ταυτότητα της παράστασης «ΑΝΟΔΙΚΗ ΠΤΩΣΗ»
Το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο ή ατομικό περιστατικό. Είναι ένα φαινόμενο βαθιά κοινωνικό. Δεν εντοπίζεται σε μία κοινωνική ομάδα, αλλά διαπερνά τα όρια της φυλής και της κοινωνικής τάξης.
Τα περιστατικά βίας κατά των γυναικών αυξάνονται και το τελευταίο διάστημα βρίσκονται αδιάλειπτα στην επικαιρότητα. Πολλές γυναίκες παλεύουν στις ΜΕΘ για να κρατηθούν στη ζωή ενώ άλλες χάνουν τη ζωή τους.
Ο Κύκλος της βίας που διαιωνίζει τη βία:
Δράστης: Εκλογίκευση προσβολής, Αυταρχισμός, χειριστικότητα, ελεγκτικότητα, σαγήνη, αμφιθυμία, ζήλεια, υποτίμηση και τιμωρία.
Θύμα: Αίσθημα ντροπής, ενοχής, φόβου. Κοινωνική απομόνωση.
Κοινωνία: Στιγματισμός, σιωπή, η συγκάλυψη, η ανοχή.
Συντελεστές παράστασης:
Χορογραφία, σκηνοθεσία, κινησιολογία: Κατερίνα Ηλιοπούλου
Χορεύουν :
Βελαώρα Βάσω, Βελλοπούλου Αναστασία, Βελλοπούλου Φωτεινή, Δελέγκος Γιώργος, Ελευθερίου Σοφία, Ζυγομαλά Ελίνα, Καμπέρου Φρόσω, Κασοκεράκη Δώρα, Μαζαρακιώτης Παναγιώτης, Μανουσέλη Ιωάννα, Νικολοπούλου Γεωργία, Τσακνάκη Εβελίνα, Τσιούτσια Λίλιαν.
Αποσπάσματα από το ποίημα του Αζιζ Νεσίν «ΣΩΠΑ» ερμηνεύει η Μαρία Αναλυτή.