Ισραήλ: Αδέρφια μέλη της Χαμάς ήταν οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης με 3 νεκρούς στην Ιερουσαλήμ

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι ακόμα τραυματίστηκαν, δύο από αυτούς σοβαρά, σε τρομοκρατική επίθεση με πυροβολισμούς στην είσοδο της Ιερουσαλήμ το πρωί της Πέμπτης, σύμφωνα με τις αρμόδιες Αρχές του Ισραήλ.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Ισραήλ η επίθεση έγινε σήμερα το πρωί όταν δύο Παλαιστίνιοι ένοπλοι βγήκαν από ένα όχημα στην οδό Weizman και άνοιξαν πυρ εναντίον ανθρώπων που βρίσκονταν σε στάση λεωφορείου. Η αστυνομία ανέφερε ότι δύο στρατιώτες εκτός υπηρεσίας και ένας ένοπλος πολίτης που βρισκόταν στην περιοχή ανταπέδωσαν τα πυρά, σκοτώνοντας τους δύο τρομοκράτες.

Δείτε τη στιγμή της επίθεσης:

Οι δράστες κατονομάστηκαν ως τα αδέλφια Μουράντ Ναμρ, 38 ετών, και Ιμπραχίμ Ναμρ, 30 ετών, από τη συνοικία Σουρ Μπαέρ της Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ Shin Bet, οι δύο άνδρες ήταν μέλη της Χαμάς και είχαν φυλακιστεί στο παρελθόν για τρομοκρατική δράση.

Ο Μουράντ φυλακίστηκε μεταξύ 2010 και 2020 για σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων υπό τις οδηγίες τρομοκρατικών στοιχείων στη Λωρίδα της Γάζας και ο Ιμπραχίμ φυλακίστηκε το 2014 για αδιευκρίνιστη τρομοκρατική δραστηριότητα, ανέφερε η υπηρεσία.

Τα πλάνα έδειξαν ότι οι τρομοκράτες ήταν οπλισμένοι με ένα επιθετικό τυφέκιο M-16 και ένα πιστόλι. Σε έρευνα της αστυνομίας στο όχημα βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών. Η αστυνομία δήλωσε ότι οι αστυνομικοί ερευνούν την περιοχή για να αποκλείσουν τυχόν επιπλέον επιτιθέμενους.

oplo-jerusalem
Η υπηρεσία ασθενοφόρων του Ισραήλ Magen David Adom δήλωσε ότι οι γιατροί της διαπίστωσαν τον θάνατο μιας 24χρονης γυναίκας στον τόπο του εγκλήματος και μετέφερε άλλους οκτώ σε νοσοκομεία της Ιερουσαλήμ. Λίγο αργότερα κατέληξε ένας ηλικιωμένος άνδρας και μια γυναίκα, που είχαν τραυματιστεί σοβαρα. Ο άνδρας κατονομάστηκε ως ο ραβινικός δικαστής του Ασντόντ, Ελιμέλεχ Βάσερμαν, 73 ετών. Για την γυναίκα δεν υπάρχουν ακόμα επαρκή στοιχεία, παρά μόνο πως ήταν περίπου 60 ετών.

Ο πρεσβευτής της Γερμανίας στο Ισραήλ, πρώην εκπρόσωπος της Άνγκελα Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ, εξέφρασε την οργή του για τη φονική επίθεση στην Ιερουσαλήμ: «Είμαι σοκαρισμένος και οργισμένος από την τρομοκρατική επίθεση σε στάση λεωφορείου στην Ιερουσαλήμ. Θρηνώ για τους δύο ηλικιωμένους και την 24χρονη που σκοτώθηκαν με άγριο τρόπο. Εύχομαι στους τραυματίες ταχεία ανάρρωση σωματικά και ψυχικά».

Δείτε εικόνες από το σημείο της επίθεσης:

jerusalem-1
jerusalem-2
jerusalem-3
jerusalem-4
jerusalem-5